Αυτά που κάνει η Φούλαμ έχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Σίλβα!

Δύο «πεντάρες» σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ και αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ. Σπουδαίες νίκες μέσα στη σεζόν, στο «Ολντ Τράφορντ» μετά από 21 χρόνια, και απέναντι στην Άρσεναλ στο «σπίτι» της. Μία μεγάλη εμφάνιση στο «Άνφιλντ», παρά την ήττα, και μία ομάδα που δεν φοβάται να παίξει ποδόσφαιρο. Όλα αυτά συνοψίζουν την εξαιρετική Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, που είναι 12η, είναι πάνω από την Μπόρνμουθ του πολύ καλού προπονητή, Ιραόλα, και στο -1 από την Τσέλσι του ενός δισεκατομμυρίου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αυτά που κάνει η Φούλαμ έχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Μάρκο Σίλβα!

Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές μέσα στην σεζόν για ομάδες που παρότι δεν εντάσσονται στο Big 6, αποτελούν ευχάριστη έκπληξη στην Premier League.

Έχουμε αναφερθεί στην Μπράιτον και σε όσα κάνει στο Europa League, με την πρώτη πρόκριση στην ιστορία της, για το πόσο όμορφο ποδόσφαιρο παίζει η Μπόρνμουθ του Ιραόλα, για την δουλειά του Έντι Χάου στη Νιούκαστλ, παρά τους 29 τραυματισμούς μέσα στη χρονιά και για τη Γουλβς του Γκάρι Ο’ Νιλ, που έχει αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα και δυσκολεύει οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο της. Πόσω δε μάλλον στο «Μολινό».

Νομίζω όμως πως με αφορμή το χθεσινό 3-0 της Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα απέναντι στην Μπράιτον, πρέπει κάποια στιγμή να μπούμε στη διαδικασία να αντιληφθούμε τι κάνουν οι Λονδρέζοι. Μία ομάδα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο budget, που έχασε το καλοκαίρι τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς, και έχει καταφέρει να «διαγράψει» μία εντυπωσιακή πορεία στη φετινή σεζόν.

Δεν είναι μόνο η 12η θέση που καταλαμβάνει στην βαθμολογία. Την βλέπει κανείς και νομίζει πως είναι απλώς καλή. Μία ομάδα που δεν πέφτει, που δεν έχει και βλέψεις για υψηλότερα. Ας μην ξεχνάμε όμως πως το να είσαι 12ος δεν είσαι απλός. Στην 11η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Τσέλσι, που έχει ξοδέψει και ένα δισεκατομμύριο σε ένα ημερολογιακό έτος.

Το σημαντικότερο κέρδος όμως για τη Φούλαμ είναι οι εμφανίσεις της. Παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχει το προσόν να μην φοβάται κανέναν αντίπαλο. Αντιμετώπισε την Μπράιτον, σαν να γνωρίζει πως είναι καλύτερη από αυτήν. Σκόραρε τρεις φορές και απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία της.

Έχει δυσκολέψει επίσης κάθε «μεγάλη» ομάδα φέτος. Κέρδισε την Άρσεναλ στο «Κρέιβεν Κότατζ», επικράτησε για πρώτη φορά μετά το 2003 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», πήγε στο «Άνφιλντ» και ήταν εκπληκτική κόντρα στη Λίβερπουλ, αναγκάζοντάς την να πανηγυρίσει έξαλλα μία ανατροπή από το 85ο λεπτό και έπειτα.

Δεν είναι επίσης τυχαία η ισοπαλία απέναντι στη Λίβερπουλ εντός έδρας, με 1-1, στο Λιγκ Καπ, στο οποίο έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό, ή οι δύο συνεχόμενες «πεντάρες», για πρώτη φορά στην ιστορία της, κόντρα στη Γουέστ Χαμ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο φινάλε του 2023.

Έχει πλάνο και εξαιρετικό προπονητή η Φούλαμ. Απέδωσε τα μέγιστα και πάρα πολύ άμεσα ο Μουνίζ, που συνυπάρχει εξαιρετικά με τον Γουίλσον, έχει σκοράρει πέντε φορές στα πέντε τελευταία του παιχνίδια με τους Λονδρέζους. Ας μην ξεχνάμε παράλληλα, ότι η Φούλαμ είναι η μοναδική ομάδα, πλην του Big 6 και της 4ης Άστον Βίλα, που έχει συγκεντρώσει 10+ βαθμούς, στα πέντε τελευταία παιχνίδια της στην Premier League.

Έχει σκοράρει 11 φορές, μετρά τρία περισσότερα γκολ από τη Μάντσεστερ Σίτι στα τελευταία 450 αγωνιστικά λεπτά που έχει δώσει.

Ασφαλώς λοιπόν, όλο αυτό το υγιές οικοδόμημα, δεν αποδίδεται στην τύχη. Αλλά στο πλάνο, την μεθοδικότητα και στον Μάρκο Σίλβα, που έχει αποδείξει πολλάκις πως στέκεται εξαιρετικά στο υψηλότερο επίπεδο, δουλεύει πολύ και γνωρίζει την ομάδα του. Και στο τέλος της ημέρας, η Φούλαμ έχει βιώσει μία πάρα πολύ καλή σεζόν, που προφανώς και μπορεί να αποτελέσει το ιδανικότερο έναυσμα για κάτι ακόμη μεγαλύτερο στην επόμενη σεζόν. Υπομονή, πίστη και… Μάρκο Σίλβα, καθώς όλα στο «Κρέιβεν Κότατζ», φέρουν την υπογραφή του!