Είναι αλήθεια: Ο πατέρας του Ντανς έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι και το… 2021!

Είναι 41 ετών. Δεν θα έπρεπε να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Ωστόσο, όταν ακούει κανείς πως ο γιος του σκόραρε πριν μερικές ώρες με τη Λίβερπουλ και ο «μεγάλος» Ντανς ολοκλήρωσε την καριέρα του πριν από μία τριετία, φαντάζει οξύμωρο. Αλλά πράγματι, αυτό συνέβη!



Είναι αλήθεια: Ο πατέρας του Ντανς έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι και το… 2021!

Η Λίβερπουλ νίκησε με 3-0 τη Σαουθάμπτον εντός έδρας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, χάρη στα «διαμάντια» της.  

Ο 18χρονος Λιούις Κούμας σκόραρε στο ντεμπούτο του με τους «κόκκινους», ενώ ο συνομήλικός του Τζέιντεν Ντανς, σημείωσε δύο γκολ στην 3η του συμμετοχή με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.  

Μάλιστα, ο τελευταίος φαίνεται πως βιώνει την εβδομάδα της... ζωής του, καθώς μέσα σε επτά ημέρες, πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με τη Λίβερπουλ, κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας, αλλά και πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την ομάδα του, μπροστά από το KOP!

Και κάπου εκεί... κρύβεται πάντα και ένας περήφανος πατέρας, όπου θαυμάζει το υπερηχητικό ξεκίνημα του γιου του.  

Ο λόγος, για τον Νιλ Ντανς, ο οποίος είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στην Championship, φορώντας μεταξύ άλλων, τις φανέλες των Μπόλτον, Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ και Μπέρμιγχαμ, ενώ πραγματοποίησε τα πρώτα του «βήματα» στη Μπλάκμπερν. 

Ο Τζέιντεν έκανε μία πολύ καλύτερη «εκκίνηση» στην καριέρα του, σε σχέση με αυτή του - 41χρονου πλέον πατέρα του - και αυτή τη στιγμή ζει το... όνειρο του. 

Γέννημα θρέμμα από το Λίβερπουλ, ο 18χρονος μεσοεπιθετικός κατόρθωσε να πετύχει δύο γκολ, σε έναν αγώνα για τους «κόκκινους» μέσα σε... 59 αγωνιστικά λεπτά, την ίδια στιγμή που ο πατέρας του, είχε χρειαστεί 744 ημέρες για να βρει δύο φορές δίχτυα σε μία αναμέτρηση!

Ποιο είναι όμως το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης; Το γεγονός πως ο πατέρας του αγωνιζόταν μέχρι και πριν από μία τριετία. Βρέθηκε στην  Connah's Quay Nomads και αποσύρθηκε το 2021, μετά από 16 συμμετοχές, σε μη επαγγελματική κατηγορία, ένα γκολ και μία ασίστ!

Δημήτρης Μανάκος