Ένας Έλιοτ που… πρέπει να σεβόμαστε: Το ρεκόρ των «100» και εκείνο το «τάκλιν του Στράουκ» της Λιντς!

Σπουδαία στιγμή για τον Χάρβεϊ Έλιοτ, που έφτασε έναν αριθμό – ορόσημο με την κόκκινη φανέλα, μόλις στα 20 του χρόνια, Ποιους έφτασε, γιατί είναι τέταρτος, πώς ο Στράουκ της Λιντς καθόρισε την σχετική κατάταξη για τη Λίβερπουλ, τον Σεπτέμβριο του 2021;



Ένας Έλιοτ που… πρέπει να σεβόμαστε: Το ρεκόρ των «100» και εκείνο το «τάκλιν του Στράουκ» της Λιντς!

Μπορεί να μην αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ που φέτος μετρά κανείς ως πρωταγωνιστή. Και είναι απολύτως λογικό, καθώς οι αριθμοί του δεν «ζαλίζουν» όποιον μπει στη διαδικασία να τους αναζητήσει.

Έχει δώσει 22 παιχνίδια φέτος, έχει σκοράρει δυο φορές και έχει καταγράψει τρεις ασίστ. Και όμως, ο Χάρβεϊ Έλιοτ είναι ένας παράγοντας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για τους «κόκκινους». Αν και ο Γιούργκεν Κλοπ δεν συμφωνούσε με αυτή την τοποθέτηση, δεν θα ήταν ο λόγος που ο Άγγλος, στο παιχνίδι κόντρα στη Λούτον, έφτασε σε έναν αριθμό – ορόσημο.

Διότι αισίως έγινε ο τέταρτος νεότερος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, που φτάνει τα 100 παιχνίδια, πίσω από τον Όουεν, τον Ραχίμ Στέρλινγκ και τον Ρόμπι Φάουλερ.

Το κατάφερε λοιπόν ο Έλιοτ, στα 20 του χρόνια, και τις 323 ημέρες της ζωής του. Και όπως αντιλαμβάνεστε, θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει νωρίτερα. Αν δεν υπήρχε φυσικά ένας τραυματισμός, που του κόστισε επτά μήνες από την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Είχε τραυματιστεί απέναντι στη Λιντς, τον Σεπτέμβριο του 2021, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί με 3-0 και τον Στράουκ να αποβάλλεται εκείνο το απόγευμα, με απευθείας κόκκινη κάρτα!

Δημήτρης Μανάκος