Η Άρσεναλ «πληγώθηκε» στο 94’, έχασε στην Πορτογαλία και πρέπει να προκριθεί στο «Έμιρεϊτς»! (vid)

Δεν έπεισε με την εμφάνισή της, έμοιαζε αγχωμένη, αλλά σίγουρα δεν της άξιζε να ηττηθεί από την Πόρτο. Και όμως, η Άρσεναλ ηττήθηκε με 1-0 στο «Ντραγκάο», χάρη στο γκολ του Γκαλένο στις καθυστερήσεις και θα πρέπει να αναζητήσει ανατροπή στο Βόρειο Λονδίνο!  



Η Άρσεναλ «πληγώθηκε» στο 94’, έχασε στην Πορτογαλία και πρέπει να προκριθεί στο «Έμιρεϊτς»! (vid)

Γνωρίζαμε εξαρχής πως το εγχείρημα για την Άρσεναλ, εκτός έδρας, απέναντι στην Πόρτο, δεν θα είναι απλό.

Διότι ναι μεν οι «κανονιέρηδες» θα αποτελούσαν το φαβορί, αλλά αυτό δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση την απειρία που χαρακτηρίζει το ρόστερ τους, στη φάση των «16» του Champions League. Και αν αυτό θεωρείτε πως δεν σημαίνει κάτι, βάλτε και στην εξίσωση το γεγονός πως η Άρσεναλ δεν είχε προκριθεί στην προημιτελική φάση του θεσμού, στις επτά τελευταίες περιπτώσεις που το επιχείρησε.

Πέρασαν 14 χρόνια από την τελευταία φορά, αλλά η αλήθεια είναι πως από την εξόρμηση στην Πορτογαλία, αυτό που μάθαμε είναι πως επί της ουσίας, όλα εξαρτώνται από την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Διότι στο «Ντραγκάο», η Άρσεναλ ναι μεν δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσής της, αλλά δεν ήταν αρνητική. Διατήρησε και πάλι το «μηδέν», έχοντας μάλιστα σταθεί τυχερή στο 21ο λεπτό. Ο Γκαλένο αστόχησε δις από το μισό μέτρο, αλλά η φιλοξενούμενη κυριάρχησε από εκεί και έπειτα.

Κυκλοφόρησε την μπάλα στο 64%, είχε εννέα κόρνερ, απείλησε από στατικές φάσεις, αλλά δεν ανάγκασε ποτέ τον Κόστα στη μεγάλη επέμβαση. Το 1-0 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, με τον Γκαλένο να σκοράρει με απίθανο πλασέ!

Δημήτρης Μανάκος