Το «αντίο» γράφτηκε με γκολ: Σαν σήμερα ο ιδανικός αποχαιρετισμός του Ανρί στην Άρσεναλ (vid)

Όταν η Άρσεναλ του ζήτησε βοήθεια, εκείνος δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Όταν είχε φτάσει η μέρα να ξαναφύγει, το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας ώθηση για την 4άδα. Σαν σήμερα, ο Τιερί Ανρί πέτυχε το υπ' αριθμόν 228ο γκολ του με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», χάρισε νίκη επί της Σάντερλαντ στο φινάλε και συνείσφερε στην εξασφάλιση θέσης για το Τσάμπιονς Λιγκ.  



Το «αντίο» γράφτηκε με γκολ: Σαν σήμερα ο ιδανικός αποχαιρετισμός του Ανρί στην Άρσεναλ (vid)

Ο «βασιλιάς» του λονδρέζικου κλαμπ, τον χειμώνα του 2012 είχε αποχωρήσει από την New York Red Bulls για να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα.

Οι απουσίες από τη γραμμή κρούσης λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής εκείνης της χρονιάς άφησαν «γυμνή» την Άρσεναλ, όμως, ο Ανρί έπραξε μονάχα με το συναίσθημα όταν άκουσε πως το κλαμπ με το οποίο το όνομά του είναι πλέον συνώνυμο, χρειαζόταν τα γκολ του.

Στις 11 του Φλεβάρη του 2012, σαν σήμερα δηλαδή, πριν από 14 χρόνια, ο Γάλλος σούπερ σταρ σκόραρε για 228η και τελευταία φορά ως «κανονιέρης».

Το έκανε στις καθυστερήσεις ενός ματς με τη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός», γράφοντας το τελικό 2-1 με τελείωμα από γέμισμα του Αρσάβιν.

Σημαντική νίκη, σε δύσκολη μέρα, σε ζόρικη έδρα και αποτέλεσε μια μεγάλη ώθηση για τη συνέχιση της προσπάθειας κατάκτησης μιας θέσης στην 4άδα της Πρέμιερ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης