Βγάλτε τον από τώρα προπονητή της σεζόν: Όλοι με τη Λούτον, όλοι με τον Ρομπ Έντουαρντς! (vids)

Μία εκπληκτική ομάδα. Μία ομάδα που σου αρέσει να την βλέπεις. Ένα club παράδειγμα. Μία Λούτον που ανέβηκε για να μας κάνει να πούμε ότι θα… πέσει και θέλει να μας στείλει όλους στον «κουβά». Μακάρι να το κάνει. Ούτως ή άλλως, ο Ρομπ Έντουαρντς είναι ως στιγμής ο προπονητής της σεζόν!



Βγάλτε τον από τώρα προπονητή της σεζόν: Όλοι με τη Λούτον, όλοι με τον Ρομπ Έντουαρντς! (vids)

Ανεβαίνει το καλοκαίρι, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League. Το ακούμε και μας μοιάζει αδιάφορο. Πολλοί θα προτιμούσαν μία άλλη ομάδα. Την Κόβεντρι, η οποία έφτασε κοντά, τη Νόριτς, επειδή την έχουμε συνηθίσει, τη Σουόνσι, επειδή έχουμε να τη δούμε καιρό, τη Μίντλεσμπρο με τον πολύ κόσμο και την εξαιρετική δυναμική.

Ακούμε «Λούτον» και μας ξενίζει. Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε για αυτήν, είναι για το γήπεδο το οποίο διαθέτει. Ένα πολύ μικρό γήπεδο, για να μπεις στο οποίο περνάς… οριακά ανάμεσα από μερικές πολυκατοικίες. Ένα γήπεδο που ανακατασκευάστηκε, για να μπορέσει η Λούτον να μην έχει ζητήματα με την Premier League.

Μας φαίνεται… ρομαντικό και αρκετά αγγλικό. Στις παρέες μας, με τους φίλους μας, μιλάμε για αυτήν. Την θεωρούμε το πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί. Δεν γνωρίζουμε τους παίκτες της, θυμόμαστε απλά τον Αντεμπάγιο, λόγω των play off της Championship, ξέρουμε την ιστορία με τον Μπανζού, μας φαίνεται συμπαθητική φυσιογνωμία ο Ρομπ Έντουαρντς.

Τέλος συζήτησης. Μέχρι εκεί. Η σεζόν ξεκινά και η Λούτον αρχίζει να είναι ελκυστική στο μάτι. Την βλέπεις και την «χαζεύεις». Την συμπαθείς. Δεν χάνει εύκολα από κανέναν. Δυσκολεύει αφάνταστα τη Μάντσεστερ Σίτι στο «σπίτι» της, χάνει από την Άρσεναλ στην τελευταία φάση, από μία κεφαλιά του Ντέκλαν Ράις, μένει στο 1-1 με τη Λίβερπουλ στο ίδιο γήπεδο, κάνει την Τσέλσι να «τρομάξει» για ένα τέταρτο, μοιάζοντας με ομάδα του Big 6.

Ο Ρομπ Έντουαρντς ξεκινά και έχει την αναγνώριση του κοινού της ομάδας. Φτάνουμε στα μέσα της σεζόν και μετρά τρεις σερί νίκες. Δύο στο FA Cup, μία επί της Μπράιτον με 4-0, ενώ συνολικά είναι αήττητη για πέντε παιχνίδια.

Η «παραμονή» παίζεται και η Λούτον δεν είναι φαβορί για να υποβιβαστεί. Έχει βάλει από κάτω την Έβερτον, το ίδιο και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, απέχει 10 βαθμούς από τη Σέφιλντ και επτά από την Μπέρνλι.

Το ματς στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» ολοκληρώνεται. Έχει κάνει μία απίθανη ανατροπή, αλλά δεν μπορεί να υπερασπιστεί το απίθανο 4-2 που είχε κάνει πράξη. Μένει στο 4-4 με τη Νιούκαστλ, αλλά κρατά πως δεν φοβήθηκε ποτέ. Ποιος να της πει… τι. Πώς γίνεται να μην συμπαθεί κάποιος τη Λούτον και να μην θέλει να την δει και του χρόνου στην Premier League;

Δείχνει πως μπορεί να το κάνει. Με τον δικό της τρόπο. Με ένα «ατρόμητο» στυλ παιχνιδιού και… όπου βγάλει. Αν τα καταφέρει, βγάλτε προπονητή της σεζόν τον Ρομπ Έντουαρντς. Είναι τεράστιος!

Δημήτρης Μανάκος