Οι 200 «κόκκινες» νίκες του Γιούργκεν Κλοπ: Πόσοι το έχουν κάνει, πόσα παιχνίδια χρειάστηκαν;

Έγινε ο 7ος προπονητής που φτάνει τις 200 νίκες σε επίπεδο Premier League. Έγινε ο 2ος που το καταφέρνει, με τόσο λίγα παιχνίδια. Ξεπέρασε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τον Αρσέν Βενγκέρ, άφησε πίσω του τον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν γινόταν να βρεθεί πάνω από τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Κυρίες και κύριοι, ο Γιούργκεν Κλοπ και ένα ακόμη ρεκόρ, βρίσκονται ξανά ανάμεσά μας!



Οι 200 «κόκκινες» νίκες του Γιούργκεν Κλοπ: Πόσοι το έχουν κάνει, πόσα παιχνίδια χρειάστηκαν;

Το κατάφερε και αυτό. Όχι ότι θα είχαμε προφανώς αμφιβολία, αλλά κάθε ρεκόρ είναι και ένα επίτευγμα. Και κάπως έτσι, ο Γιούργκεν Κλοπ κατέρριψε ακόμη ένα, όντας ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της Λίβερπουλ στην Premier League, που φτάνει τις 200 νίκες, τόσο γρήγορα.

Χρειάστηκε μόλις 318 αναμετρήσεις, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Ουδείς με «κόκκινο» παρελθόν, μπόρεσε να κάτι ανάλογο, ιστορικά, στον πάγκο της ομάδας. Ο Μπιλ Σάνκλι χρειάστηκε 378 παιχνίδια, ο Μπομπ Πέισλι 355 και ο Τομ Γουότσον, 434 συναντήσεις.

Ο Γερμανός όμως, θα δυσκολευτεί να λησμονήσει την αναμέτρηση με την Τσέλσι, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League. Διότι πέραν του προφανές, των τριών βαθμών δηλαδή, της νίκης και της διατήρησης της απόστασης από τους διώκτες του, έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του πρωταθλήματος, από το 1992 και έπειτα, που χρειάζεται τόσα λίγα παιχνίδια, για να κάνει κάτι τέτοιο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα, με το εντυπωσιακό «269» να συνοδεύει το ρεκόρ του. Ακολουθεί ο Γιούργκεν Κλοπ, στην 3η θέση βρίσκεται ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με 322, στην 4η ο Ζοσέ Μουρίνιο με τέσσερα περισσότερα, και την πεντάδα συμπληρώνει ο Αρσέν Βενγκέρ (332).

Συνολικά, ο Γιούργκεν Κλοπ έγινε ο 7ος που τα καταφέρνει, καθώς τόσο ο Ντέιβιντ Μόγιες, όσο και ο Χάρι Ρέντναπ, έχουν «γράψει» τη δική τους ιστορία στο «Νησί». Θα μπορέσει να συνδυάσει και το εν λόγω milestone, με το τελευταίο του πρωτάθλημα στην Premier League; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος