Με γερό Ντε Μπρόινε η Σίτι αλλάζει ισορροπίες, αλλά αν χτυπήσει πάλι θα έχει προβλήματα!

Αν η Μάντσεστερ Σίτι καταφέρει να πάρει τον τίτλο για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν (κάτι που στην Αγγλία δεν έχει προηγούμενο) στο τέλος της χρονιάς, θα το χρωστάει στην επιστροφή του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Εάν ο Βέλγος μπορέσει να βρει ξανά τα πατήματά του και μείνει χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να ελπίζει πως θα τα καταφέρει σε όλα τα μέτωπα. Γιατί χωρίς αυτόν, η Σιτι είναι μία άλλη ομάδα. Το ίδιο καλή αλλά πολύ λιγότερο αποτελεσματική! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος   



Με γερό Ντε Μπρόινε η Σίτι αλλάζει ισορροπίες, αλλά αν χτυπήσει πάλι θα έχει προβλήματα!

Στο 57ο λεπτό κόντρα στη Χάντερσφιλντ οι φίλοι της  Σίτι τον είδαν να μπαίνει και πάλι  στο γήπεδο! Τους είχε  λείψει, φάνηκε και από το  χειροκρότημα και από τις εικόνες που έστελνε η τηλεοπτική κάμερα με χαρούμενα πρόσωπα που φώναζαν το όνομα του. 

Η Σίτι, ακόμα κι αν βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της Premier League, δεν έπεισε σε πολλά ματς και παρ’ ότι ο Ρόδρι έχει αναλάβει την ηγεσία μέσα στο  γήπεδο, κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτά που κάνει ο Βέλγος  ως δημιουργός. 

Το σώμα του είναι λίγο πιο ογκώδες πιθανώς γιατί αναγκάστηκε να φέρει τον εαυτό του σε φόρμα μέσα από πολλές ώρες μέσα στο γυμναστήριο και επειδή κακά τα ψέματα την περασμένη σεζόν  θυσίασε τον εαυτό του για τον σκοπό της ομάδας!

Ο ίδιος παραδέχτηκε αργότερα ότι είχε παίξει με ένα σχεδόν αποκομμένο μηριαίο αρκετές φορές, γιατί δεν ήθελε να λείψει και ενώ εν τη απουσία του, ο Φιλ Φόντεν και ο Μπερνάρντο Σίλβα έχουν επιδείξει τις ικανότητες  τους, κανένας από τους δύο δεν προσφέρει το άμεσο στυλ πάσας και δημιουργίας  του Ντε Μπρόινε. Ούτε έχουν την ίδια τηλεπαθητική σύνδεση ουσιαστικά με τον Έρλνγκ Χάαλαντ, άλλον ένα μεγάλο  απόντα. 

Ο Βέλγος είναι πια  32 , και οι συχνοί τραυματισμοί μπορούν να εμποδίσουν ακόμη και τους καλύτερους και πιο σπουδαίους παίκτες να αποδώσουν όπως πριν. Το κορμί λοιπόν πιθανώς χτίστηκε για να αντέξει και ίσως να έχει χάσει λίγη έκρηξη αλλά κυρίως αυτό το οποίο θέλει η ομάδα και ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι οι εμπνεύσεις. 

 Οι οπαδοί της Σίτι καλό είναι να ξέρουν και να τον εκτιμούν όσο είναι ακόμα κοντά τους και αυτή η είσοδος στο ματς του FA Cup τον απέδειξε! Τον αγαπάνε πάρα πολύ και ξέρουν πως πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ξαναδούν έναν τόσο πλήρη ποδοσφαιριστής στα χαφ τα επόμενα χρόνια.

Αν μείνει υγιής μέχρι το τέλος της σεζόν γιατί πάντα θα υπάρχουν ερωτηματικά σε τέτοιες επιστροφές μετά από μεγάλο διάστημα, τότε η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να θεωρείται το μεγάλο φαβορί και πάλι. Εάν για κάποιο λόγο όμως τον χάσει για ένα διάστημα ξανά τότε πιθανώς να εκτροχιαστεί και η χρονιά της!