Τι σημαίνει η ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι για Λίβερπουλ, Άρσεναλ και… Άστον Βίλα;

Διαβάζετε… σωστά. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και ό,τι και αν συμβεί σε μερικές ώρες από τώρα, ακόμη και η Άστον Βίλα θα την προσπερνά. Τι σημαίνει όμως, η ισοπαλία των «πολιτών» με την Κρίσταλ Πάλας, για τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ; Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία αν κερδίσουν αμφότερες, μία εβδομάδα προτού συναντηθούν στο «Άνφιλντ»;



Τι σημαίνει η ισοπαλία της Μάντσεστερ Σίτι για Λίβερπουλ, Άρσεναλ και… Άστον Βίλα;

Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενε κανείς. Ποιος άλλωστε είναι πιθανόν να παρακολουθούσε την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Κρίσταλ Πάλας, να έβλεπε τους «πολίτες» να επικρατούν με 2-0 στο 75ο λεπτό, και να θεωρούσε πιθανό πως οι «αετοί» θα κατόρθωναν να πάρουν βαθμό μέχρι και τη συμπλήρωση των 90’;

«Κανείς», είναι η σωστή απάντηση, με τον Ρόι Χότζον να βλέπει την ομάδα του να μειώνει στο 75’ με τον Ματετά και στο 93ο λεπτό, τον ίδιο ποδοσφαιριστή να κερδίζει πέναλτι από τον Φιλ Φόντεν.

Ο Ολίσε το μετουσίωσε σε γκολ και η Κρίσταλ Πάλας «έκλεψε» δύο βαθμούς από τη Μάντσεστερ Σίτι, «σοκάροντας» τον Πεπ Γκουαρδιόλα που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που παρακολουθούσε.

Από εκεί και πέρα, βασική απορία όλων, είναι το τι σημαίνει το εν λόγω αποτέλεσμα, για τις υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Για τη Λίβερπουλ δηλαδή, την Άρσεναλ και εν συνεχεία, την Άστον Βίλα, που με αυτά και με… αυτά, εξακολουθεί να βρίσκεται στην 3η θέση της Premier League και θα τερματίσει εκεί, και στο φινάλε της 18ης αγωνιστικής.

Η Λίβερπουλ λοιπόν, υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» και με «τρίποντο» θα φτάσει τους 40 βαθμούς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί στο +6 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας δώσει ακριβώς τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

Νωρίτερα, στις 16:00, την Κυριακή (17/12), φιλοξενεί την Μπράιτον, με τους «γλάρους» να προέρχονται από τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa League, μετά τη νίκη τους επί της Μαρσέιγ στο «Άμεξ». Πρέπει να κερδίσει η Άρσεναλ και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τα δύο τελευταία ματς, καθώς έρχεται από την ήττα με την Άστον Βίλα και την… αδιάφορη ισοπαλία κόντρα στην Αϊντχόφεν, στην Ολλαβδία.

Αν οι Λονδρέζοι επικρατήσουν της Μπράιτον και πάρουν… εκδίκηση, για τα δύο σερί «διπλά» των «γλάρων» στο «σπίτι» τους, τότε θα φτάσουν στους 39 βαθμούς και στο +5 από το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τέλος, η Άστον Βίλα, μετρά τη δεδομένη χρονική στιγμή, 35 βαθμούς, μετά από 16 αναμετρήσεις. Δεν έχει εύκολο έργο, συναντά την Μπρέντφορντ στο «Κομιούνιτι» και παίζει σε ένα γήπεδο, που δεν έχει κερδίσει ποτέ.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως αν και οι τρεις κάνουν τη… δουλειά τους, η Μάντσεστερ Σίτι θα απέχει από την 3η θέση, στο τέλος της 17ης αγωνιστικής, τέσσερις βαθμούς, και από την κορυφή, δύο νίκες. Ας μην ξεχνάμε φυσικά, πως στις 23 του μηνός, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», σε ένα ματς που μελλοντικά, ενδέχεται να καθορίσει πολλά!

Δημήτρης Μανάκος