Γουέστ Χαμ, Μπράιτον και Άστον Βίλα «σώζουν» την Premier League και η… μάχη συνεχίζεται!

Και κάπου εδώ, η ιστορία συνεχίζεται και η «μάχη» γίνεται πιο έντονη από ποτέ. Η Αγγλία μείωσε την απόσταση από Γερμανία και την πρώτη της κατάταξης της UEFA, Ιταλία, σε ένα γεγονός που «χρωστά» σε Γουέστ Χαμ, Μπράιτον και Άστον Βίλα. Θα πάρει όμως στο τέλος της σεζόν ένα από τα δύο «έξτρα» εισιτήρια για το επόμενο Champions League;



Γουέστ Χαμ, Μπράιτον και Άστον Βίλα «σώζουν» την Premier League και η… μάχη συνεχίζεται!

Πρόκειται για ένα ζήτημα που όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι δεδομένο πως θα απασχολήσει έντονα, μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Δεν θα «ποντάραμε» σε αυτό το ενδεχόμενο, πριν από την έναρξη της σεζόν, καθώς όταν συζητάμε για την Αγγλία και την Premier League, μοιάζει να υπάρχει… φαβορί, όμως ο απρόσμενος αποκλεισμός από κάθε λογής ευρωπαϊκή διοργάνωση, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Νιούκαστλ, διαφοροποίησε πλήρως τα δεδομένα.

Αναφερόμαστε φυσικά στο ranking της UEFA, αναλογικά με τις επιδόσεις των ομάδων της εκάστοτε χώρας στο Champions League, το Europa League και το Europa Conference League.

1. Ιταλία, 14.00

2. Γερμανία, 13.64

3. Αγγλία, 13.63

4. Ισπανία, 12.69

5. Τσεχία, 12.00

Μία κατάταξη, που πριν από μερικές ώρες, ήθελε την Αγγλία σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την πρώτη δυάδα, την Ιταλία δηλαδή και τη Γερμανία, αλλά τα αποτελέσματα των Γουέστ Χαμ, Μπράιτον και Άστον Βίλα, «γεφύρωσαν» το χάσμα.

Τα «σφυριά» τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, επικρατώντας με 2-0 της Φράιμπουργκ, η Άστον Βίλα το ίδιο, στην 3η τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, και το καλό… τρίτωσε με την Μπράιτον, που στην πρώτη της συμμετοχή εκτός «Νησιού», τα πήρε περίφημα.

Κάπως έτσι, και με τις Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ επίσης να κατέχουν την κορυφή στα «γκρουπ» τους, η μεγάλη «μάχη» συνεχίζεται, με φόντο την κατάληψη μίας ακόμη θέσης από κάποια αγγλική ομάδα, για το νέο φορμάτ του Champions League.

Θυμίζουμε πως αυτή την έξτρα θέση παίρνουν οι δύο χώρες που θα βρίσκονται στην πρώτη και τη δεύτερη θέση της κατάταξης. Συνεπώς, τη δεδομένη χρονική στιγμή, Ιταλοί και Γερμανοί επωφελούνται, με τους πρώτους να συνεχίζουν με μία ομάδα περισσότερη στην Ευρώπη και μετά τις γιορτές.

Είναι εφικτό αυτό να διαφοροποιηθεί; Σαφέστατα, με Σίτι και Άρσεναλ να έχουν τη δυνατότητα ακόμη και να κληρωθούν με τρεις ομάδες της Serie A, καθώς Ίντερ, Νάπολι και Λάτσιο, τερμάτισαν στη 2η θέση. Η «μάχη» θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και σε περίπου έξι μήνες από τώρα, θα γνωρίζουμε αν ο 5ος της Premier League, θα πάρει ένα εισιτήριο – έξτρα – για τα «αστέρια»!

Δημήτρης Μανάκος