Το πρώτο γκολ του Σαλάχ με τη Λίβερπουλ και το… 200ό: Ο Αιγύπτιος τα κατάφερε 2.310 ημέρες μετά! (vids)

Το έκανε ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Τα κατάφερε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ. Γκολ ξανά, έφτασε τα 200 με τη φανέλα των «κόκκινων», χρειάστηκε 6,5 χρόνια μετά τον πρώτο του πανηγυρισμό, για να «πιάσει» τον εν λόγω αριθμό – ορόσημο. Επόμενος στόχος τα 261 γκολ του Ρότζερ Χαντ, με 75 εβδομάδες να μεσολαβούν ανάμεσα στις δύο ημερομηνίες!



Το πρώτο γκολ του Σαλάχ με τη Λίβερπουλ και το… 200ό: Ο Αιγύπτιος τα κατάφερε 2.310 ημέρες μετά! (vids)

Ήταν δεδομένο πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα κατάφερνε εντός του Δεκεμβρίου και προτού αλλάξουμε ημερολογιακό έτος να φτάσει τα 200 γκολ με τη Λίβερπουλ, και εν τέλει, αυτό έμελλε να συμβεί απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, στο «Σέλχαρστ Παρκ», στην 16η αγωνιστική της Premier League.

Ο Αιγύπτιος ξεκίνησε και πάλι βασικός, στην δεξιά πτέρυγα των «κόκκινων» και ήταν αυτός που έκανε το 1-1, καταφέρνοντας 6,5 χρόνια μετά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας του, να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό – ορόσημο.

Η πρώτη φορά που ο Σαλάχ πανηγύρισε με τα κόκκινα έγκειται στον Αύγουστο του 2017 και στο 3-3 της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ με αντίπαλο την Γουότφορντ. Τότε, είχε κάνει το 3-2 υπέρ της Λίβερπουλ, με τον Μπρίτος εν τέλει να ισοφαρίζει για το σύνολο του Μάρκο Σίλβα.

 

Πλέον, 2.310 ημέρες ακριβώς μετά, ο Σαλάχ φτάνει τα 200 γκολ με τη Λίβερπουλ σε 327 αναμετρήσεις. Του πήρε μόλις 75 εβδομάδες, από τον πρώτο πανηγυρισμό του μέχρι και τον… τελευταίο, και επόμενος στόχος είναι τα 62 γκολ ακόμη σε όλες τις διοργανώσεις, ώστε να ξεπεράσει και τον Ρότζερ Χαντ (261).

Δημήτρης Μανάκος