Αδιανόητο: Ο Αρτέτα δέχθηκε κίτρινη για τον πανηγυρισμό στο 97’ και «χάνει» την Άστον Βίλα!

Προπονητές – ρομπότ; Προπονητές που δεν πανηγυρίζουν τα γκολ της ομάδας τους; Και όμως, ο Μικέλ Αρτέτα τιμωρήθηκε για την αντίδρασή του στο γκολ της Άρσεναλ, στην τελευταία φάση του ματς με τη Λούτον. Και κάπως έτσι, δεν θα καθοδηγήσει την ομάδα του στην αναμέτρηση κόντρα στην Άστον Βίλα!



Αδιανόητο: Ο Αρτέτα δέχθηκε κίτρινη για τον πανηγυρισμό στο 97’ και «χάνει» την Άστον Βίλα!

Πρόκειται για κάτι που δεδομένα δεν είναι φυσιολογικό. Πράγματι, δεν μπορεί να συμβαίνει. Είναι απολύτως λογικό ένας προπονητής να πανηγυρίσει έντονα ένα γκολ της ομάδας του, το οποίο επιτυγχάνεται στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Είναι παιχνίδι, ζεις σε… ένταση για 90 και περισσότερα λεπτά, βλέπεις την ομάδα που εκπροσωπείς να σκοράρει στο φινάλε και δεν μπορείς να πανηγυρίσεις μαζί της; Και όμως, αυτό συνέβη στο Λούτον, με τον Μικέλ Αρτέτα να χαίρεται έξαλλα το γκολ του Ντέκλαν Ράις με τους ποδοσφαιριστές του, να μην φεύγει από τον πάγκο, αλλά να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για την 3η κίτρινη κάρτα που «βλέπει» φέτος ο προπονητής της Άρσεναλ, με συνέπεια να μην μπορεί να καθίσει στον πάγκο της ομάδας του, για την επικείμενη αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής, απέναντι στην Άστον Βίλα.

Κλήθηκε μάλιστα να σχολιάσει αυτή την απόφαση και επισήμανε πως δεν θα ήταν δυνατόν να μην πανηγυρίσει. «Αν αυτό αξίζει μία κίτρινη κάρτα, ας είναι έτσι», δήλωσε χαρακτηριστικά!

Δημήτρης Μανάκος