Θυμάστε τι είχε πει ο Σάκα τον Δεκέμβριο του 2020; Η πιο… όμορφη ιστορία ξεκίνησε με ένα tweet!

Μία ακόμη νίκη. Η πέμπτη συνεχόμενη από τα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα. Στην κορυφή της βαθμολογίας η Άρσεναλ, στο +4 από τους διώκτες της, με ματς περισσότερο και στους «16» του Champions League, με παιχνίδι να εκκρεμεί. Μία υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία και ένα «rebuild» που ξεκινά από ένα… tweet, τον Δεκέμβριο του 2020, από τον Μπουκάγιο Σάκα!  



Θυμάστε τι είχε πει ο Σάκα τον Δεκέμβριο του 2020; Η πιο… όμορφη ιστορία ξεκίνησε με ένα tweet!

Απίθανη φωτογραφία. Την βλέπεις και πραγματικά, θυμάσαι τι έχει περάσει η Άρσεναλ τα τρία τελευταία χρόνια, πόσα έχει βιώσει και έχει δει ο κόσμος της, πόσο έχει αναπτυχθεί ως σύλλογος και τι μπορεί να καταφέρει τα επόμενα χρόνια, από τη στιγμή που σχεδόν ολόκληρη η φετινή της ομάδα, έχει δεσμευτεί με συμβόλαιο στο «Έμιρεϊτς», τουλάχιστον για μία τριετία ακόμη.

Γυρνάμε τον χρόνο στο μακρινό 2020. Ή για την ακρίβεια, όχι και τόσο μακρινό. Τρία χρόνια απέχουμε. Και όμως, η διαφορά είναι τεράστια. Τότε η Άρσεναλ επιβίωνε δύσκολα, έχανε με 2-1 από τη Γουλβς στο Βόρειο Λονδίνο, την περίοδο του covid, τερμάτιζε σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας και «φώναζε» πως είναι… εγκλωβισμένη στην αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από την προπονητική.

Πλέον, όλη αυτή η σκοτεινή περίοδος αποτελεί παρελθόν και ο Μπουκάγιο Σάκα αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές. Τότε, ζητούσε συγγνώμη με ανάρτησή του από τον κόσμο των «κανονιέρηδων» και… σήμερα, αποτελεί τον πρώτο τους σκόρερ στην φετινή Premier League, τον μοναδικό τους παίκτη τα 15 τελευταία χρόνια, με γκολ και ασίστ, σε τρία σερί, εντός έδρας ματς στο Champions League και έναν εκ των αρχηγών του club.

Η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα βρίσκεται στην κορυφή της Premier League και στο +4 από τη Μάντσεστερ Σίτι με ματς περισσότερο, ενώ έχει προκριθεί με ένα ματς να εκκρεμεί, στους «16» του Champions League, με απολογισμό τεσσάρων νικών και μίας ήττας.

Αν υπάρχει ο όρος «rebuild» στο ποδόσφαιρο, τότε η Άρσεναλ τον έχει υιοθετήσει πλήρως. Τον εφάρμοσε στην πράξη, διαθέτει την καλύτερη αμυντική επίδοση στην Premier League και ολόκληρη αυτή η υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία, ξεκινά από… εκείνο το Tweet του Μπουκάγιο Σάκα!

Δημήτρης Μανάκος