Δεν έχει συμβεί ποτέ: Τα αποτελέσματα που αν προκύψουν, «γράφουν» ιστορία στη βαθμολογία της Premier League!

Δεν θα έχει συμβεί ποτέ ξανά. Θα «γραφτεί» ιστορία, αν τα αποτελέσματα το επιτρέψουν. Η βαθμολογία της Premier League θα έχει για πρώτη φορά αυτή τη μορφή, από το 1992 και έπειτα, με 13 αγωνιστικές να έχουν παρέλθει. Εξαρτάται από τα αποτελέσματα της Σίτι με τη Λίβερπουλ, της Άρσεναλ με την Μπρέντφορντ και της Τότεναμ με την Άστον Βίλα. Λέτε;



Δεν έχει συμβεί ποτέ: Τα αποτελέσματα που αν προκύψουν, «γράφουν» ιστορία στη βαθμολογία της Premier League!

Προφανώς και έχουμε άπαντες στο μυαλό μας πως η Premier League και η 13η αγωνιστική της, έχει ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Όλοι περιμένουμε και η ώρα πλησιάζει.

Ωστόσο, ένα εντυπωσιακό στατιστικό έχει κάνει την εμφάνισή του και αφορά τρία ματς της εν λόγω στροφής του πρωταθλήματος. Είναι το ντέρμπι μεταξύ των «πολιτών» και των «κόκκινων», είναι η εξόρμηση της Άρσεναλ στο «Κομιούνιτι» κόντρα στην Μπρέντφορντ, αλλά και το ματς της Κυριακής (26/11), ανάμεσα στην Τότεναμ και την Άστον Βίλα.

Ένα παιχνίδι που η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου φιλοδοξεί να κερδίσει, προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά από ένα πολύ υποσχόμενο και «ιστορικό» ξεκίνημα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Από εκεί και πέρα, θα ρωτήσετε ποιο είναι το στατιστικό και πώς προκύπτει. Προκύπτει από υποθετικά αποτελέσματα σε αυτά τα τρία ματς. Αν η Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται τώρα στους 28 βαθμούς και η Λίβερπουλ που έχει έναν λιγότερο, μείνουν ισόπαλες, θα ανέβουν αμφότερες στους 29 και τους 28 αντίστοιχα.

Παράλληλα, αν η Άρσεναλ επικρατήσει της Μπρέντφορντ, όπως έκανε και πέρυσι, θα φτάσει στους 30 και θα είναι μόνη – πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα.

Μένει ένα ματς ακόμη. Αυτό της Τότεναμ. Για να «γραφτεί» ιστορία, θα πρέπει οι «spurs» να μείνουν στην ισοπαλία. Τι θα συμβεί με αυτόν τον τρόπο; Η πρώτη πεντάδα της Premier League θα ξεκινά από τους 30 βαθμούς και θα καταλήγει στους 26 της Άστον Βίλα. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά, μετά από 13 αγωνιστικές!

Η Άρσεναλ θα είναι πρώτη, δεύτερη η ομάδα του Πεπ με 29, τρίτη η Λίβερπουλ με 28, τέταρτη η Τότεναμ με 27 και 5η η Βίλα με 26.

Δημήτρης Μανάκος