Απίθανο: Διέρρευσε μεταγραφική λίστα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – «Αν είχα αυτούς, η Άρσεναλ δεν θα ήταν αήττητη!»

Απίστευτο και όμως αληθινό. Διέρρευσε η λίστα με τους ποδοσφαιριστές που ήθελε να πάρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το καλοκαίρι του 2003. Τρία ονόματα που δεν πέρασαν από το «Ολντ Τράφορντ» και ο σύλλογος έκανε να πάρει πρωτάθλημα τρία χρόνια!



Απίθανο: Διέρρευσε μεταγραφική λίστα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον – «Αν είχα αυτούς, η Άρσεναλ δεν θα ήταν αήττητη!»

Μπορεί να ακούγεται… απίθανο, μπορεί να έχουν μεσολαβήσει 20 χρόνια από τότε, όμως όλοι λατρεύουμε να μαθαίνουμε ιστορίες από το παρελθόν, τόσο για τις αγαπημένες μας ομάδες, όσο και για club που ανήκουν στο πρωτάθλημα που παρακολουθούμε ανελλιπώς.

Αυτό ακριβώς συνέβη λοιπόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πριν από μερικές ώρες, θα είδε και αυτή, όπως άπαντες, να δημοσιεύεται μία λίστα με την «υπογραφή» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Περί τίνος πρόκειται λοιπόν; Είναι μία μεταγραφική λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάνω στην οποία αρχικά αναγράφεται το ρόστερ, εν συνεχεία μερικοί ποδοσφαιριστές των ακαδημιών και τέλος, τα ονόματα των παικτών που ο σπουδαίος Σερ Άλεξ θα ήθελε να ενταχθούν στον σύλλογο.

Ποιους λοιπόν είχε ξεχωρίσει; Τον Γκάμπριελ Χάιντσε, τον Φελίπε Μεξές, τον Βινσέντ Κομπανί και τον Ζεράρ Πικέ! Και όμως, έχουμε στα χέρια μας τέτοιου είδους πληροφορίες…

Από αυτούς, ο Πικέ και ο Χάιντσε υπέγραψαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που φυσικά δεν συνέβη με τους υπολοίπους. Ο Μεξές έμεινε στην Οσέρ, ο Κομπανί στην Άντερλεχτ και εν συνεχεία, αμφότεροι έκαναν την καριέρα τους, με τον πρώτο να υπογράφει στη Ρόμα και φυσικά τον δεύτερο, να συνδέει την καριέρα του με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Λέτε για αυτό οι «κόκκινοι διάβολοι» να έμειναν δίχως τίτλο για μία τριετία; Διότι κατέκτησαν το πρωτάθλημα τη σεζόν 2002-03, μετά «έγραψαν» ιστορία οι Invincibles και οι «κόκκινοι διάβολοι» επέστρεψαν στην κορυφή της Premier League, τη σεζόν 2006-07!

Δημήτρης Μανάκος