Όλο το… free bet στην ομάδα τους: «Η Νιούκαστλ θα πάρει το Champions League, εμείς θα πληρωθούμε!»

Τρομερό στατιστικό στοιχείο προκύπτει από μία αγγλική στοιχηματική εταιρεία, στην οποία οι φίλοι της Νιούκαστλ παρουσιάζονται αισιόδοξοι. Ίσως και υπέρ – αισιόδοξοι. Ποντάρουν στο ότι η ομάδα τους θα πάρει το Champions League. Το πιστεύουν. Σκεφτείτε να μη μετρούσαν και δύο διαδοχικές ήττες!



Όλο το… free bet στην ομάδα τους: «Η Νιούκαστλ θα πάρει το Champions League, εμείς θα πληρωθούμε!»

Βρίσκεται στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου του Champions League, αλλά μόλις στο -3 από την πρωτοπόρο, Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ηττήθηκε δις από τους Γερμανούς, ούσα φυσικά άτυχη στην Αγγλία, με τα δύο δοκάρια και τις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες, αλλά η εμφάνιση επί της Παρί Σεν Ζερμέν και η «λευκή» ισοπαλία στο «Σαν Σίρο», της δίνουν το περιθώριο να ελπίζει πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

Συζητάμε φυσικά για τη Νιούκαστλ, η οποία στην πρώτη της παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 20 χρόνια, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως στα δύο εναπομείναντα ματς, μπορεί να είναι αυτή που θα πάρει την πρόκριση στους
«16» του θεσμού.

Ο όμιλός της ήταν εξαρχής ο δυσκολότερος της διοργάνωσης, έχει παλέψει πολύ, βρίσκεται κοντά και όλα κρέμονται σε ένα τεντωμένο σχοινί. Συνεπώς, όσοι φίλοι των «καρακαξών» έχουν ποντάρει στην ομάδα τους, με φόντο μία… ιστορική πορεία στο Champions League, έχουν ακόμη τις πιθανότητές τους.

Και το λέμε αυτό, διότι δεν είναι λίγοι. Για την ακρίβεια, συμβαίνει το αντίθετο. Είναι πάρα πολλοί. Σύμφωνα λοιπόν με αγγλικά δημοσιεύματα, τα οποία προέκυψαν μέσω της πλατφόρμας, Ladbrokes Fanzone, το 67% των φίλων της Νιούκαστλ που εντάσσονται σε αυτήν, πόνταραν στην κατάκτηση του Champions League από την ομάδα του Έντι Χάου.

Επί της ουσίας, η πλατφόρμα σου δίνει free bet και ειδικά στοιχήματα, που αφορούν αποκλειστικά την ομάδα που έχεις δηλώσει. Και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο φίλαθλος κόσμος της Νιούκαστλ, που πιστεύει στην έκπληξη, παρά τις δύο διαδοχικές ήττες.

Μοιάζουν δεδομένα πιο αισιόδοξοι από τον κόσμο της Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» βρίσκουν αντίστοιχη στήριξη, για το back to back Champions League, στο 55%, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί την κορυφαία επιλογή όλων, στην κατηγορία που δεν επιδέχεται free bet.

Λέτε λοιπόν οι αισιόδοξοι φίλοι της Νιούκαστλ να δικαιωθούν; Θα είναι ακραίο. Αλλά αλήθεια, ποιος πίστευε πριν από μία διετία, πως από τη διεκδίκηση της παραμονής, θα αγωνίζονται στα… αστέρια, με μία αλλαγή του διοικητικού καθεστώτος;

Δημήτρης Μανάκος