Αλ Νασρ και Κριστιάνο στο Champions League; Καμία πιθανότητα, και στην UEFA ούτε που το συζητούν!

Ας ξεκινήσουμε από  τα βασικά: Δεν υπάρχει καμία πραγματικά περίπτωση να δούμε την Αλ Νασρ στο επόμενο Champions League. Είναι fake news όλα όσα έχουμε διαβάσει τις τελευταίες 48 ώρες, που φυσικά έχουν τον σκοπό τους: να τραβήξουν την προσοχή της UEFA, η οποία πάντως δεν εξετάζει καν αυτό το ενδεχόμενο. Τα επιχειρήματά των Σαουδαράβων είναι αστεία και απλώς συνεχίζουμε τη ζωή μας, σαν να μην ειπώθηκαν ποτέ… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αλ Νασρ και Κριστιάνο στο Champions League; Καμία πιθανότητα, και στην UEFA ούτε που το συζητούν!

Έχω διαβάσει εδώ και δύο ημέρες, όπως και εσείς, όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει με την Αλ Νασρ και την φημολογούμενη, ενδεχόμενη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.

Ένα δημοσίευμα που προέκυψε από τη Σαουδική Αραβία και επισημαίνει πως η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο συμπεριλαμβάνεται έντονα στις συζητήσεις της UEFA, με φόντο να μπει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, της σεζόν 2024-25.

Ποια είναι η άποψή μου λοιπόν πάνω σε αυτό; Για την ακρίβεια όχι άποψή μου αλλά οι πληροφορίες μου! σας λέω ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία πραγματικά πιθανότητα, όλο αυτό το σενάριο να ευσταθεί. Είναι ξεκάθαρα fake news, τα οποία δημιουργούν συνειδητά από τη Σαουδική Αραβία, θεωρώντας πως κάποια στιγμή, θα πείσουν την UEFA να τους βάλει μέσα.

Γράφουν κάτι, αφουγκράζονται τη γνώμη των περισσοτέρων και πιστεύουν – έστω και αφελώς – πως με αυτόν τον τρόπο ασκούν πίεση στην Ευρώπη, για να τους καταστήσει την πρώτη ομάδα από τη Σαουδική Αραβία, που θα συμπεριληφθεί σε μία διοργάνωση που αφορά διαφορετική Ήπειρο.

Μάλιστα, με το πέρασμα των ωρών, η συζήτηση πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω. Οι Σαουδάραβες έχουν τους «κύκλους» τους στην Ευρώπη και θεωρούν πως είναι δύο οι βασικοί λόγοι, που η UEFA έχει την Αλ Νασρ στα πλάνα της. Ο πρώτος είναι η εντυπωσιακή δημοφιλία που κατέχει το club, τόσο στην χώρα του, όσο και στην Ευρώπη, και ο δεύτερος αφορά τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην αγαπημένη του διοργάνωση.

Έστω ότι στο δεύτερο κομμάτι, αρκετοί θα συμφωνήσουν. Είναι ο Κριστιάνο, είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στη διοργάνωση, ο πρώτος σκόρερ της ιστορικά και ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε πέντε φορές το Champions League. Έστω ότι όσον αφορά τον Πορτογάλο, όλο αυτό έχει μία λογική, δίχως όμως αυτό να αναιρεί πως δική του ήταν η επιλογή να αφήσει την Ευρώπη για να μεταβεί στην Αλ Νασρ.

Στο πρώτο κομμάτι όμως των επιχειρημάτων της Αλ Νασρ, διαφωνώ καθέτως! Πιο ανόητο πράγμα από το ότι η ομάδα του Πορτογάλου σούπερ σταρ είναι η τρίτη ομάδα σε κόσμο στον πλανήτη, είχα καιρό να ακούσω. Δηλαδή, αν αυτή βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη σε οπαδούς, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερν Μονάχου και η Γιουβέντους, θα βάζουν τα γέλια.

Συνεπώς, ας μην το συζητάμε και το αναλύουμε πολύ, κανένα τέτοιο θέμα έχει προκύψει, ούτε εξετάζεται. Η Αλ Νασρ προφανώς και το θέλει, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό, και άλλο πράγμα αυτό που γράφεται, πως η UEFA το σκέφτεται και οι λόγοι είναι οι προαναφερθέντες. 

Όλες αυτές τις ιστορίες βγάζουν προς τα έξω η Γιουβέντους, κατά πρώτο λόγο και η Μπαρτσελόνα, τη στιγμή που ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει σταματήσει να διαρρέει πράγματα. Ουδείς αμφισβητεί το πόσο έξυπνος είναι, λαμβάνει προνομιακά δάνεια από τους Αμερικανούς για το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης και έχει αποφασίσει να πάει σε μία εκεχειρία με την UEFA.

Να το κλείσουμε; Επειδή είδα διάφορα σχόλια στα social media και μία πολύ μεγάλη ανησυχία για το αν η Αλ Νασρ για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί του χρόνου απέναντι σε μία ελληνική ή αγγλική ομάδα, σας διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει περίπτωση. Τα επιχειρήματα είναι αστεία, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την επιλογή του και η 3η ομάδα σε κόσμο, δεν υφίσταται καν! Συνεπώς, συνεχίζουμε τη ζωή μας, ακόμη και αν τα fake news επανέλθουν…