Ο Αρτέτα από το «συμβαίνουν τέτοια λάθη», πήγε στο «ντροπή και αλλοίωση» τώρα που το βίωσε εκείνος..

Μόλις πριν από λίγο καιρό η Λίβερπουλ «χτυπιόταν» για το πεντακάθαρο γκολ του Ντίας απέναντι στην Τότεναμ και την παντελή έλλειψη ορθής επικοινωνίας του διαιτητή με τον VAR. Τότε, ο Μικέλ Αρτέτα ήταν από τις φωνές που προσπαθούσε να βοηθήσει το προϊόν. Τώρα που κι εκείνος βίωσε την αδικία, η στάση του άλλαξε 180 μοίρες! 



Ο Αρτέτα από το «συμβαίνουν τέτοια λάθη», πήγε στο «ντροπή και αλλοίωση» τώρα που το βίωσε εκείνος..

Ο Ισπανός προπονητής διατηρεί ήπιους τόνους και προσπαθεί να μιλά με ψυχραιμία και προσοχή. Είναι τέτοιο το στυλ του και ο χαρακτήρας που δεν θα τον δει ποτέ κανείς έξαλλο. Ίσως μόνο στ' αποδυτήρια της Άρσεναλ να έχει συμβεί αυτό, αλλά και πάλι, είναι τέτοια η ιδιοσυγκρασία του που αυτό που θέλει, το περνάει με τον τρόπο του. 

Πριν από λίγο καιρό στον σάλο που είχε ξεσπάσει με το λάθος που στέρησε στη Λίβερπουλ καθαρό γκολ στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τότεναμ, ο Αρτέτα έλεγε ότι: «Λάθη θα συμβαίνουν και θα πρέπει να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε κι εμείς όσο μπορούμε. Η πίεση είναι στον υπέρτατο βαθμό της...». 

Τώρα, που η αναμέτρηση στο Νιούκαστλ εξελίχθηκε με τον χειρότερο τρόπο για την Άρσεναλ, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα και το γκολ του Γκόρντον έπρεπε να ελεγχθεί για άουτ, φάουλ, χέρι και οφσάιντ, ο Μικέλ Αρτέτα γύρισε στα: «Είναι ντροπή, πρώτος φορά ντρέπομαι τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι αλλοίωση αποτελέσματος αυτό». 

Τελικά όταν κάτι συμβαίνει σε σένα, μόνο τότε μπορείς να καταλάβεις γιατί χάνεται η λογική και η ψυχραιμία από τη σκέψη και τα λεγόμενα του καθενός... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης