Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν Γιουνάιτεντ και Ντε Χέα από μία πιθανή επιστροφή!

Ο Νταβίδ Ντε Χέα επιστρέφει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Ίσως. Έτσι γράφεται στην Αγγλία. Υπάρχει λογική πίσω από αυτή την κίνηση; «Φυσικά», είναι η σωστή απάντηση. Τον ξέρουν, τους ξέρει, γνωρίζει τι σημαίνει ο οργανισμός, συνδέει το παρόν και το παρελθόν των «κόκκινων διαβόλων». Ακόμη και ο Αντρέ Ονάνα μπορεί να γίνει καλύτερος. Διότι αν ο Ντε Χέα επιστρέψει, δεν θα «παίζει» μόνος του ο Καμερουνέζος… Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν Γιουνάιτεντ και Ντε Χέα από μία πιθανή επιστροφή!

Φημολογείται πως ο Νταβίδ Ντε Χέα μπορεί να επιστρέψει στο «Ολντ Τράφορντ». Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από το εν λόγω δημοσίευμα, με την «Sun» να είναι αυτή που ξεκίνησε την ιστορία και τους Άγγλους να την ακολουθούν.

Πολλοί θα πουν για την εγκυρότητα της «Sun» και για τις αποκλειστικές της ειδήσεις, που κατά καιρούς, δεν επιβεβαιώνονται. Σύμφωνοι. Αλλά όλο αυτό το ζήτημα της επιστροφής του Ντε Χέα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Διότι ναι μεν ο Αντρέ Ονάνα ήρθε, αλλά δεν υπάρχει αξιόπιστος δεύτερος γκολκίπερ για τους «κόκκινους διαβόλους». Κάτι λοιπόν τα συχνά ταξίδια του Ντε Χέα στο Μάντσεστερ, κάτι οι έξοδοι με παλιούς του συμπαίκτες, κάτι οι φωτογραφίες με τον Σέρχιο Ρεγκιλόν, δεν ήταν δύσκολο να προκύψει μία τέτοιου είδους ρεαλιστική ιστορία. Ανεξάρτητα από το αν θα επιβεβαιωθεί.

Πολλοί ρωτούν ποια είναι η λογική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πίσω από τη μεταγραφή του Νταβίδ Ντε Χέα ξανά στο club. Κατά τη γνώμη μου, το κέρδος είναι πολλαπλό και δεν περιλαμβάνει καν αρνητικά γνωρίσματα.

Συζητάμε για τον Ντε Χέα. Τον πιο σταθερό παίκτη των «κόκκινων διαβόλων» σε πάρα πολλές συνεχόμενες σεζόν. Έναν παίκτη που τους ξέρει και τον ξέρουν. Γνωρίζεις τι μπορεί να κάνει στις καλές του ημέρες ο Ισπανός και πάνω από όλα, γνωρίζει τον ίδιο τον οργανισμό και τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Έχει φορέσει το περιβραχιόνιο, έχει κατακτήσει τίτλους με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, συνδέει το παρόν με το παρελθόν της και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία ηγετική φυσιογνωμία.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Ονάνα θα λείψει για καιρό στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, το οποίο πάμπολλες φορές μας έχει αποδείξει, πως ενδέχεται να μην γυρίσεις ο… ίδιος, ο Νταβίδ Ντε Χέα αποτελεί την ιδανική λύση. Έμπειρος, χρήσιμος, αποδεκτός στον κόσμο, σημαντικός για τα αποδυτήρια και με ικανότητα να διαχειριστεί ακόμη και όλη αυτή την ιστορία του «φεύγω και επιστρέφω».

Όλοι θα είναι κερδισμένοι αν ο Ισπανός επιστρέψει. Ο ίδιος, η ομάδα του, ο κόσμος θα είναι ικανοποιημένος και ο Αντρέ Ονάνα, που ομολογουμένως δεν είχε ξεκινήσει καλά, αλλά του προέκυψε μία μεγάλη στιγμή στο ματς με την Κοπεγχάγη, θα έχει ανταγωνισμό.

Όσον αφορά αυτούς – τους λίγους – που ίσως θεωρούν πως ο Ντε Χέα… μεγάλωσε, δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία. Το ότι έκανε μία κακή σεζόν και το ότι η πορεία του ήταν ολίγον τι πτωτική τα τελευταία χρόνια, υφίσταται. Το ότι έγινε ποτέ κακός γκολκίπερ, δεν μπαίνει καν στη συζήτηση.

Καλό θα είναι λοιπόν, οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ελπίζουν πως η «Sun» θα δικαιωθεί. Μόνο κερδισμένος θα βγει ολόκληρος ο οργανισμός από μία ενδεχόμενη επιστροφή του Νταβίδ Ντε Χέα!