Γήπεδο 1400 θέσεων, ιστορική πρόκριση και μία Sheppey United που την έμαθαν και στην… Ελλάδα! (vid)

Την ξέρουν πλέον όλοι. Θα την θυμούνται πλέον όλοι. H Sheppey United τα κατάφερε και για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στον 1ο γύρο του FA Cup, μετά από 133 χρόνια. Σαν από παραμύθι. Δείτε αντιδράσεις…



Γήπεδο 1400 θέσεων, ιστορική πρόκριση και μία Sheppey United που την έμαθαν και στην… Ελλάδα! (vid)

Γνώριζε πως το ματς είναι ιστορικό. Ακόμη και αν το παρακολουθήσουν μόλις 1400 άτομα. Τόσα άλλωστε χωράει το Holm Park. Ένα μικρό γήπεδο, μίας ομάδας που αγωνίζεται στην 8η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Είχε περάσει τρεις προκριματικούς γύρους και υποδεχόταν στη ρεβάνς του 1-1 την Billericay, γνωρίζοντας πως αν την κερδίσει, θα καταφέρει για πρώτη φορά στα 133 χρόνια «ζωής» της, να συμμετάσχει στην τελική φάση του FA Cup.

Το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς το 1-1 της κανονικής διάρκειας διαμορφώθηκε στο φινάλε, αλλά εκεί, η Sheppey United ήταν ανώτερη. Πιο ψύχραιμη, πιο αποφασισμένη και απόλυτα συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία.

Σκοράρει, κερδίζει με 5-4 και ακολουθούν… απίθανες σκηνές. Ο κόσμος να πανηγυρίζει με τους παίκτες και ουδείς να το πιστεύει. Τα κατάφεραν. Όλοι θα τους θυμούνται. Από την Ελλάδα μέχρι το «Νησί». Και πάλι πίσω. H Sheppey United ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!

Δημήτρης Μανάκος