Ο Τόνεϊ είναι «ντροπή για το παιχνίδι» και ο Τονάλι «εθισμένος στον τζόγο;»

Οι κρίσιμες ώρες για τον Σάντρο Τονάλι είναι… τώρα, αλλά ο τρόπος που περιγράφεται ο παράνομος στοιχηματισμός στον οποίο φαίνεται πως έχει υποπέσει, μπαίνει σε σύγκριση με τον Ιβάν Τόνεϊ. Διότι ο πρώτος μοιάζει να… δικαιολογείται, ενώ ο δεύτερος ήταν ντροπή για το παιχνίδι!



Ο Τόνεϊ είναι «ντροπή για το παιχνίδι» και ο Τονάλι «εθισμένος στον τζόγο;»

Θυμάστε για ποιο πράγμα έχει κατηγορηθεί και δικαίως έχει τιμωρηθεί ο Ιβάν Τόνεϊ; Για παραβίαση κανόνων στοιχηματισμού. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, για παραβίαση τέτοιου είδους κανόνων σε περισσότερες από 140 περιπτώσεις.

Δεν είναι κάτι που έκανε μία φορά. Είναι κάτι που επαναλάμβανε διαρκώς, «ποντάροντας» ακόμη και τον εαυτό του, αλλά και την ίδια την ομάδα του. Η Μπρέντφορντ τον περιόρισε αυτομάτως, η Premier League τον τιμώρησε και εδώ και μερικούς μήνες, έχει τεθεί εκτός κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας.

Ο Άγγλος επιθετικός τιμωρήθηκε σωστά από άπαντες και επιστρέφει στη δράση την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου. Η κριτική που δέχθηκε εκείνο το διάστημα; Πως είναι… ντροπή για το αγγλικό ποδόσφαιρο και πως ο ίδιος δεν έχει θέση σε αυτό που ονομάζεται «παιχνίδι».

Μερικούς μήνες μετά, ο Σάντρο Τονάλι βιώνει κάτι ανάλογο. Κατηγορείται για παράβαση κανονισμών, φημολογείται πως επίσης πόνταρε στον εαυτό του και το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, τον δείχνει να αργεί συνειδητά να βγει από τον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να δεχθεί κίτρινη κάρτα.

Σύντομα, θα γίνει γνωστή η τιμωρία του, αλλά η κριτική που λαμβάνει από τα Μέσα, φαντάζει επιεικής. Παρουσιάζεται ως «εθισμένος στο παιχνίδι». Όχι ως ένας άνθρωπος που ντροπιάζει το ίδιο το άθλημα από το οποίο πληρώνεται. Γιατί όμως;

Δημήτρης Μανάκος