Ρούνεϊ: Από τις νίκες και τα γκολ στην Μπέρμιγχαμ, τώρα στον πάγκο για την άνοδο!

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ανακοινώθηκε στην Μπέρμιγχαμ για τα επόμενα 3,5 χρόνια και θα επιχειρήσει να φτάσει μέχρι τέλους τη διεκδίκηση της ανόδου, με την ομάδα κόντρα στην οποία συνήθιζε να παίρνει νίκες και από την οποία είχε ηττηθεί μόλις μια φορά! 



Ρούνεϊ: Από τις νίκες και τα γκολ στην Μπέρμιγχαμ, τώρα στον πάγκο για την άνοδο!

Ο Wazza έπειτα από το φινάλε της θητείας του στην Ουάσινγκτον και την DC United με την αποτυχία της παρουσίας στα Playoffs, επέστρεψε στο Νησί κι αμέσως βρήκε την επόμενη δουλειά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο. 

Αναλαμβάνει την Μπέρμιγχαμ που βρίσκεται στην 6η θέση της Τσάμπιονσιπ αυτή τη στιγμή και το πρότζεκτ είναι τέτοιο που τον ενθουσίασε, αλλά και του πρόσφερε το συμβόλαιο 3,5 ετών με εμπιστοσύνη των διοικούντων στις δυνατότητές του για το μέλλον της ομάδας. 

Ο Ρούνεϊ στην ποδοσφαιρική του καριέρα αντιμετώπισε 15 φορές τους «μπλε» και η αλήθεια είναι ότι αν και οριακά, ξεπερνούν τα μισά ματς οι νίκες που σημείωνε απέναντι στην νυν ομάδα του. Είχε κερδίσει 8 παιχνίδια, 6 είχαν ολοκληρωθεί στην ισοπαλία, ενώ, έχει μόλις μια ήττα στο ενεργητικό του ως ποδοσφαιριστής από τον σύλλογο στο «τιμόνι» του οποίου βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Μάλιστα, ο «Ρου» είχε σκοράρει απέναντι στην Μπέρμιγχαμ 5 φορές σε αυτά τα 15 παιχνίδια που είχε μετρήσει στην καριέρα του, όμως πλέον, η απόλυτη προτεραιότητά του είναι τα γκολ της Μπέρμιγχαμ και η διεκδίκηση της ανόδου, μέσω των playoffs. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης