Πού βρίσκεται σήμερα η τελευταία ενδεκάδα της Άρσεναλ που κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι;

Πέρασαν οκτώ χρόνια από την τελευταία φορά που η Άρσεναλ επικράτησε στο «Έμιρεϊτς» της Μάντσεστερ Σίτι, σε επίπεδο Premier League. Τι να… απέγιναν εκείνοι οι «11» που είχε επιλέξει τότε ο Αρσέν Βενγκέρ; Επτά αποσύρθηκαν, ένας γύρισε στην Κόστα Ρίκα, ένας στην Ισπανία και ο άλλος είναι συμπαίκτης των Δημήτρη Γούτα και Μανώλη Σιώπη. Όσον αφορά τον Ολιβιέ Ζιρού; Παίζει πλέον και ως… τερματοφύλακας!



Πού βρίσκεται σήμερα η τελευταία ενδεκάδα της Άρσεναλ που κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι;

Καμία ομάδα δεν δυσκολεύει την Άρσεναλ όσο τη δυσκολεύει η Μάντσεστερ Σίτι. Είναι προφανές. Τα αποτελέσματα άλλωστε «μιλούν» από μόνα τους. Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν καταφέρει να επικρατήσουν των «πολιτών» σε κανένα από τα οκτώ τελευταία ματς που τους υποδέχθηκαν στο Βόρειο Λονδίνο, με την πιο πρόσφατη νίκη τους να έγκειται στο μακρινό 2015.

Τότε, τον Δεκέμβριο της σεζόν 2015-16, που η Λέστερ έμελλε στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ είχε κερδίσει με 2-1.

Ο Θίο Γουόλκοτ είχε ανοίξει το σκορ, ο Ολιβιέ Ζιρού είχε κάνει το 2-0 και παρά το γεγονός πως οι «γαλάζιοι» μείωσαν με το γκολ του Γιάγια Τουρέ, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν ούτε την ισοπαλία, με τη γηπεδούχο να ανεβαίνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

Πού βρίσκεται όμως σήμερα, εκείνη η ενδεκάδα που είχε επιλέξει τότε ο Αλσατός προπονητής, δίχως καν να… φαντάζεται, πως εν έτει 2023, θα είναι η τελευταία που θα έχει πανηγυρίσει επί τα Μάντσεστερ Σίτι σε επίπεδο Premier League.

Οι επτά από αυτούς δεν παίζουν πλέον ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τον Πετρ Τσεχ, τον Πιερ Μερτεσάκερ, τον Λοράν Κοσιελνί και τον Νάτσο Μονρεάλ που αποσύρθηκαν πρόσφατα, τον Ματιέ Φλαμινί, που είναι… πάμπλουτος, τον Μεσούτ Εζίλ και τον ποδοσφαιριστή που «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια τελευταίος, τον Θίο Γουόλκοτ.

Μένουν τέσσερις. Ο Έκτορ Μπεγιερίν, που φορά πλέον τη φανέλα της Μπέτις, ο Άαρον Ράμσεϊ που είναι συμπαίκτης με τον Μανώλη Σιώπη και τον Δημήτρη Γούτα στην Κάρντιφ, όντας και αρχηγός της, ο Ζοέλ Κάμπελ, που αγωνίζεται στην Αλαγιουελένσε της Κόστα Ρίκα (της χώρας του) και ο Ολιβιέ Ζιρού, που πλέον αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της εθνικής Γαλλίας και αισίως, αγωνίστηκε και ως τερματοφύλακας.

Παράλληλα, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν ασχολείται πλέον με την προπονητική, ενώ ο μοναδικός τραυματίας σε εκείνο το ματς για την Άρσεναλ, ο Τζακ Γουίλσιρ, βρίσκεται πλέον στις ακαδημίες του συλλόγου, προπονώντας στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

Ναι, είναι απίθανο… Μένει να δούμε αν αυτή η ενδεκάδα θα πάψει πλέον να αναφέρεται κάθε φορά που η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έμιρεϊτς». Μήπως ήρθε η ώρα;

Δημήτρης Μανάκος