Από τα video-games, στο «Γουέμπλεϊ» και στην ιστορική άνοδο με την Μπρόμλεϊ: Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ στο ποδόσφαιρο! (vids)

Ποιος να του τό 'λεγε... Αυτός ο νεαρός, από την οθόνη του υπολογιστή του και την τακτική ανάλυση ομάδων με την άνεση του γραφείου του και δίχως το βάρος των ευθυνών, οδήγησε μια ποδοσφαιρική ομάδα στο «Γουέμπλεϊ» και στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος! Ο 23χρονος Νέιθαν Ογουλιαμπί, είναι ο ήρωας ακόμα μιας ιστορίας που αποδεικνύει ότι στο αγαπημένο άθλημα όλων μας, τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ!  



Από τα video-games, στο «Γουέμπλεϊ» και στην ιστορική άνοδο με την Μπρόμλεϊ: Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ στο ποδόσφαιρο! (vids)

Η Μπρόμλεϊ για πρώτη φορά στα 132 ύπαρξής της, θα βρεθεί σε επαγγελματική κατηγορία στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Το απόγευμα της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ», η ομάδα του Άντι Γούντμαν κατάφερε να επικρατήσει στα πέναλτι του μεγάλου τελικού ανόδου από τη National League στην EFL, με το 4-3 απέναντι στη Solihul Moors (2-2 κ.α., παρ.) και από τη νέα σεζόν θα παρουσιάζεται στη LeagueTwo.

Για να φτάσει ο captain της Μπρόμλεϊ, Μπάιρον Γουέμπστερ, στην άσπρη βούλα και να σκοράρει στο καθοριστικό πέναλτι για τη στιγμή ιστορίας, προηγήθηκαν πολλά.

 

 

 

Η κίνηση – ματ, ωστόσο, ήταν μια συμφωνία που πραγματικά ποτέ κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα είχε τέτοιο αποτέλεσμα. Και ίσως δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να την πάρει και στα σοβαρά.

Ο 23χρονος Νέιθαν Ογουλαμπί, έχοντας αποδείξει τις απίστευτες ικανότητές του στο κομμάτι της ανάλυσης και της τακτικής μέσω του γνωστού σε όλους μας, Football Manager, κέρδισε έναν διαγωνισμό που διενεργήθηκε σε συνεργασία της ομάδας με την Xbox και το γνωστό video-game.

Ο νεαρός νικητής, λοιπόν, εξασφάλισε μια θέση στο τεχνικό τιμ, όπου θα είχε άμεση συνεργασία με τον Άντι Γούντμαν και τους υπόλοιπους βοηθούς του.

 

 

 

Αυτό συνέβη τον Φεβρουάριο. Τους μήνες που ακολούθησαν μέχρι και φέτος, ο Ογουολαμπί δούλεψε τρομερά και από τις δικές του αναλύσεις και τη βοήθεια που παρείχε για το επίπεδο και την κατάσταση των παικτών στο κομμάτι της τακτικής, πιστώνεται μερίδιο της τεράστιας επιτυχίας του συλλόγου.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης