Μπήκε το 87' και γύρισε όλο το ματς: Θύμισε Γιουνάιτεντ με DNA παλαιότερης εποχής ο ΜακΤόμινεϊ (vids)

Να μην έχει κάνει τίποτα σε όλο το παιχνίδι. Να βρίσκεται πίσω στο σκορ και μάλιστα να διατηρεί το προβάδισμα η Μπρέντφορντ με ευκολία. Ας όψεται ο Γκαρνάτσο και ... το άστρο του ΜακΤόμινεϊ. Ή μάλλον το DNA της ομάδας και το ... Fergie Time; Ό,τι κι αν ήταν στο «Ολντ Τράφορντ» μάλλον ακούστηκε ξανά το «βρε, λες να προλάβουμε;». Και πρόλαβαν!



Μπήκε το 87' και γύρισε όλο το ματς: Θύμισε Γιουνάιτεντ με DNA παλαιότερης εποχής ο ΜακΤόμινεϊ (vids)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν μπροστά στην τρίτη διαδοχική ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις το τελευταίο διάστημα και αυτό ήταν κάτι που θα έστηνε στον τοίχο με μεγάλη ευκολία τον Έρικ Τεν Χαγκ αυτό το διάστημα. Άλλωστε, το ... εγχείρημα με Έβανς, Λίντελοφ και Μαγκουάιρ στα μετόπισθεν μάλλον δεν πέτυχε, ενώ, αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα και ο Καζεμίρο για να δώσει κάπως μεγαλύτερη επιθετική πνοή ο Κρίστιαν Έρικσεν μεσοεπιθετικά.

Η Μπρέντφορντ μάλλον εύκολα διατηρούσε το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ημίχρονο χάρη στο γκολ του Γένσεν όπου χρειάστηκαν να γίνουν αρκετά λάθη στα μετόπισθεν των «κόκκινων διαβόλων» για να έρθει αυτό το προβάδισμα για το σύνολο του Τόμας Φρανκ.

Ο Γκαρνάτσο πέρασε στο παιχνίδι στο 63' αντί του Μάρκους Ράσφορντ και ο μικρός που μόνιμα παίζει με πάθος, αλλά και με τρομερή τεχνική, ήθελε όσο τίποτα άλλο να κάνει τη διαφορά. Ακόμα κι αν θα την έκανε στην εκπνοή. Δεν «ένιωθε». Δεν απογοητεύτηκε ούτε όταν κυνήγησε μάταια μια μπαλιά λίγο μετά το 1-1 στις καθυστερήσεις, μη καταφέρνοντας να κρατήσει την μπάλα εντός ορίων του αγωνιστικού χώρου.

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ μπήκε στο παιχνίδι στο 87' αντί του Άμραμπατ. Ο Σκωτσέζος μέσος μέσα σε ελάχιστα λεπτά, απλά βρέθηκε τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο. Στο 90' + 3' η μπάλα ήρθε πάνω του και κατάφερε να την κοντρολάρει και να σουτάρει αμέσως στην γωνία για το 1-1, ενώ, στο 90' + 7' πάλι ξέφυγε από την άμυνα, έμεινε όρθιος στο κράτημα που δέχθηκε και με κεφαλιά έκανε τη μεγάλη ανατροπή! Το «Ολντ Τράφορντ» και ο Τεν Χαγκ πανηγύρισαν έξαλλα!

Ο διεθνής χαφ από το πουθενά έγινε ο μεγάλος ήρωας της ημέρας και πρόσφερε βαθιές ανάσες στη Γιουνάιτεντ ενόψει της διακοπής για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Με τα λεπτά των καθυστερήσεων να είναι αρχικά 6 και το γκολ της ισοφάρισης να έχει επιτευχθεί στο 90' + 3', ο κόσμος στο «Θέατρο των Ονείρων» άρχισε να κάνει σκέψεις. Αυτό το «βρε, λες να προλάβουμε;».

Αυτό το κάτι που εμφανίζεται. Η ελπίδα. Το φως που έρχεται να πέσει πάνω σε ένα ματς που ήταν παντελώς χαμένο, αλλά με την ιαχή του κόσμου να περνάει από την εξέδρα και να μπαίνει στην ψυχή των παικτών – έστω και σε ελάχιστους – όσο υπάρχει χρόνος υπάρχει και ελπίδα. Και με την Γιουνάιτεντ να έχει – έστω και πολύ καλά κρυμμένο αυτούς τους καιρούς – ένα DNA που τη βοηθούσε λίγο πριν την λήξη και φυσικά με το Fergie Time, όσο κι αν έχει ξεχαστεί, να επανέρχεται πάντα στο μυαλό, ήρθαν τα πάνω – κάτω!

Κώστας Ζάλιαρης