Η Λίβερπουλ έχει μείνει ξανά με 9 παίκτες κόντρα στην Τότεναμ και το είχε πληρώσει ακριβά... (vid)

Θα μπορούσε να έχει πάρει βαθμό φέτος. Το αυτογκόλ του Μάτιπ, χάρισε τη νίκη στην Τότεναμ. Η Λίβερπουλ έπαιζε με 9 και «λύγισε». Αντίστοιχη περίπτωση με τους «κόκκινους» να έχουν δυο κόκκινες κάρτες απέναντι στην ίδια αντίπαλο, είχε σημειωθεί πριν από 12 χρόνια. Τότε, όμως, η Τότεναμ είχε ξεσπάσει και επικράτησε με σκορ 4-0!   



Η Λίβερπουλ έχει μείνει ξανά με 9 παίκτες κόντρα στην Τότεναμ και το είχε πληρώσει ακριβά... (vid)

Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τους Κέρτις Τζόουνς και Ντιόγο Ζότα ν' αποχωρούν νωρίτερα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους σε κάθε ημίχρονο, αφού, ο ρέφερι έδειξε την κόκκινη κάρτα και στους δυο. Κι αν για την περίπτωση του Άγγλου ήταν δικαιολογημένο, δεν ισχύει αυτό και για τον Πορτογάλο. Κυρίως για την πρώτη του κίτρινη, την οποία πήρε ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την δεύτερη. 

Το αυτογκόλ του Μάτιπ στις καθυστερήσεις άφησε την Λίβερπουλ με την πικρία της ήττας (2-1) και της απώλειας της ευκαιρίας ν' αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας μετά και το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα της Σίτι (2-1) στο φετινό πρωτάθλημα, στο ματς απέναντι στην Γουλβς. 

Με εννέα παίκτες απέναντι στην Τότεναμ, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είχε αγωνιστεί και πριν από 12 χρόνια! Σεπτέμβρης του 2011, έγραφε το ημερολόγιο! 

Ο Τσάρλι Άνταμ αντίκρισε δυο κίτρινες κάρτες από το πρώτο ημίχρονο (12' και 28'), ενώ, ο Μάρτιν Σκρτελ «κιτρινίστηκε» πρώτα στο 36' κι έπειτα στο 63'. Το σκορ εκείνης της αναμέτρησης είχε... ξεφύγει, με τον Ντεφό να έχει βάλει μπροστά από το 7ο λεπτό τα «σπιρούνια». 

Ο Μόντριτς 66' είχε κάνει το 2-0, όταν πλέον το 11 εναντίον 9 είχε αρχίσει να φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο, ενώ, ο Αντεμπαγιόρ στο 68ο και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 εκείνου του ματς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Τότε, στον πάγκο της Τότεναμ βρισκόταν ο Χάρι Ρέντναπ και σ' εκείνον των «κόκκινων», ο Κένι Νταλγκλίς. 

Κώστας Ζάλιαρης