Αυτή η επιστροφή της άξιζε: Η Άρσεναλ γύρισε στα… αστέρια με «τεσσάρα»! (vids)

Σαν να μην πέρασε μία μέρα. Η Άρσεναλ είναι και πάλι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και η επιστροφή της στο Champions League συνοδεύτηκε με… τριάδα. «Διέλυσε» για 40 λεπτά την Αϊντχόφεν, επικράτησε με 4-0 εν τέλει και βρίσκεται ήδη στην κορυφή του 2ου ομίλου του θεσμού! Κορυφαίοι Σάκα και Τροσάρ, από ένα γκολ και μία ασίστ έκαστος, «μαγικός» Έντεγκααρντ.



Αυτή η επιστροφή της άξιζε: Η Άρσεναλ γύρισε στα… αστέρια με «τεσσάρα»! (vids)

Περίμενε αυτή την στιγμή εδώ και επτά σεζόν. Εδώ και έξι χρόνια. Από τότε που η Άρσεναλ δεχόταν πέντε γκολ από την Μπάγερν το 2017, με τον Μικέλ Αρτέτα να είναι ακόμη ποδοσφαιριστή της και τον Αρσέν Βενγκέρ να βρίσκεται στην τεχνική της ηγεσία.

Από τότε και έπειτα, πέρασε δύσκολα, αλλά εν έτει 2023, οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται για 20η φορά στους ομίλους του Champions League, όντες η μοναδική ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό, που ενώ έχουν συμπληρώσει τόσες πολλές συμμετοχές, δεν έχουν κατακτήσει ποτέ την διοργάνωση.

Η επιστροφή της στα… αστέρια ήταν ονειρική, σε ένα πάρτι που ξεκίνησε από πολύ νωρίς και τελείωσε, όταν η Άρσεναλ αποφάσισε να ρίξει ταχύτητα.

Ο Μπουκάγιο Σάκα ήταν αυτός που έκανε το 1-0 στο 8ο λεπτό, με τον Άγγλο να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και να σκοράρει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

 

Στο 20΄, ο νεαρός έγινε δημιουργός, έπειτα από μία εντυπωσιακή αντεπίθεση, αλλά την δόξα του «έκλεψε» ο Λεάντρο Τροσάρ. Απίθανο τελείωμα από τον Βέλγο, με το δεξί αυτή τη φορά, τρεις ημέρες μετά το «διπλό» στο «Γκούντισον Παρκ», όπου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με το αριστερό του πόδι, στην απέναντι γωνία του Πίκφορντ.

 

 

Ακολούθησε και τρίτο γκολ, μετά από σημαντικές ευκαιρίες των Λονδρέζων. Ασίστ με το… αριστερό αυτή τη φορά για τον Τροσάρ, κατέβασμα του Γκαμπριέλ Ζεσούς και γκολ ξανά στο Champions League, θυμίζοντας σε όλους που μετρά περισσότερα τέρματα τόσο από τον Ρονάλντο, όσο και από τον Ροναλντίνιο.

 

 

Οι αλλαγές του Μικέλ Αρτέτα στο δεύτερο μέρος έριξαν προς στιγμήν τον ρυθμό, αλλά ήταν προφανές πως η Άρσεναλ έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε στο ματς. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο υπέροχος Μαρτίν Έντεγκααρντ στο 70’, με υπέροχο σουτ εκτός περιοχής και το 4-0 αποδεικνύει πως η Άρσεναλ γύρισε, νιώθει καλά και είναι ξανά εκεί που της αξίζει!

 

 

Δημήτρης Μανάκος