Άρσεναλ: Τα clean sheets βοηθούν τον πρωταθλητισμό, αλλά δεν αρκεί…

Αν δεν καταφέρει να βρει τρόπο να επιβληθεί της Σίτι και ο Αρτέτα να νικήσει τον Γκουαρδιόλα, τα clean sheets της Άρσεναλ όσο σημαντικά κι αν είναι, δεν θα μπορέσουν να κάνουν από μόνα τους τη δουλειά για το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.  



Άρσεναλ: Τα clean sheets βοηθούν τον πρωταθλητισμό, αλλά δεν αρκεί…

Οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν για πρώτη φορά από το 2017 να φύγουν με το «διπλό» από το «Γκούντισον Παρκ» χάρη σε τρομερό γκολ του Τροσάρ, καταφέρνοντας να επενδύσουν στη δουλειά που έκαναν και τα μετόπισθεν για το πέρασμα από την έδρα των «ζαχαρωτών».

Στις ζόρικες εξορμήσεις, όπως συνέβη και με την Πάλας στην πρωτεύουσα, οι «κανονιέρηδες» κράτησαν το μηδέν παθητικό, με την Άρσεναλ να φτάνει από την έναρξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου στα 12 clean sheets.

Αυτά είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, με τουλάχιστον +5 από τη δεύτερη καλύτερη επίδοση των 7 clean sheets των Μάντσεστερ Σίτι και Φούλαμ. Ωστόσο, ο Αρτέτα θα πρέπει να βρει τρόπο να διατηρηθεί απαραβίαστη η εστία της ομάδας στις «μονομαχίες» με την Σίτι του «δασκάλου» του, Πεπ Γκουαρδιόλα, αν θέλει να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004... 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης