Λίβερπουλ: Πήρε τίτλους με χαμηλότερη διαφορά σε έσοδα – έξοδα μεταγραφών από Γουέστ Χαμ κι Άστον Βίλα!

Το λεγόμενο net spend της Λίβερπουλ την τελευταία δεκαετία είναι τέτοιο που ομάδες όπως οι Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα την προσπερνούν! Κι όμως, οι «κόκκινοι» έχουν πάρει ό,τι τίτλο διεκδίκησαν τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με ό,τι έχουν καταφέρει οι «χωριάτες» και τα «σφυριά».  



Λίβερπουλ: Πήρε τίτλους με χαμηλότερη διαφορά σε έσοδα – έξοδα μεταγραφών από Γουέστ Χαμ κι Άστον Βίλα!

Η Λίβερπουλ φέτος ανανεώθηκε και φρόντισε να στελεχώσει τον χώρο του κέντρου, από τον οποίο αποχώρησε… πολύς κόσμος. Αποκτήθηκαν οι Μακ Άλιστερ, Σόμποσλαϊ, Έντο και Γκράβενμπερχ. Διέθεσε 146 εκατ. λίρες και εισέπραξε 52 εκατομμύρια.

Η νέα προσπάθεια έχει ξεκινήσει, η ομάδα του Κλοπ μετά και το άνετο 3-0 επί της Άστον Βίλα πριν από τη διακοπή των πρωταθλημάτων έχει αήττητο σερί 15 αγώνων στο πρωτάθλημα από την περασμένη σεζόν και άπαντες γνωρίζουν την ανάγκη για διεκδίκηση τίτλων.

Αυτούς τους τίτλους, η αρμάδα του Kloppo τους απόλαυσε τα τελευταία χρόνια και αυτό τονίζεται, διότι το net spend της (διαφορά εσόδων – εξόδων για μεταγραφές) είναι χαμηλότερο από αυτό ομάδων όπως είναι η Άστον Βίλα (που όμως με τον Έμερι στον πάγκο και τον Μόντσι στο πλάι του πάει για μεγάλα πράγματα) και η Γουέστ Χαμ (που μετά τις μάχες για την αποφυγή του υποβιβασμού κατέκτησε το Europa Conference League).

Χαρακτηριστικά, την τελευταία δεκαετία, το net spend των «κόκκινων» είναι στο -462, έναντι του -482 της Βίλα και του -526 των «σφυριών»! Η Τότεναμ είναι ακόμα πιο ψηλά στο -609 εκατ., ενώ, η Αλ – Χιλάλ έκανε… μπραφ και αναρριχήθηκε στο -457!