Συμφωνούμε όλοι πως ο Ρόδρι είναι το καλύτερο «6άρι» του κόσμου;

Ίσως το ερώτημα να είναι ρητορικό. Ίσως να μην επιδέχεται απάντηση. Πώς άλλωστε μπορεί να πει κάποιος όχι, στο αν ο Ρόδρι είναι ο κορυφαίος αμυντικός μέσος στον πλανήτη; Αφού είναι… Και είναι προφανές!



Συμφωνούμε όλοι πως ο Ρόδρι είναι το καλύτερο «6άρι» του κόσμου;

Ακόμη ένα ματς που ο Ρόδρι δίνει λύση. Και πάλι. Ξανά. Για ακόμη μία φορά. Είτε με το δεξί, είτε με το αριστερό. Είτε με μία ασίστ του, είτε με μία καίρια παρέμβασή του.

Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Δεν μπορούσε να βρει τη λύση στην «εξίσωση» και όταν αυτή ήρθε από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, δεν κατάφερε να προστατεύσει το υπέρ της 1-0.

Είδε την εστία της να παραβιάζεται, σε μία φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κάιλ Γουόκερ και έπειτα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, κλήθηκε να βγει μαζικά στην επίθεση. Ήθελε γκολ. Δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με το γεγονός πως θα «πετάξει» βαθμούς, τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα.

Και το βρήκε, με τον Ρόδρι να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά, για ποιον λόγο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, ποδοσφαιριστή στην θέση του, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε ένα αριστερό «ξερό» σουτ και έκανε το 2-1, με τους «πολίτες» να πανηγυρίζουν, σαν να κατέκτησαν ακόμη ένα πρωτάθλημα. Δείγμα φυσικά του πόσο τους ενδιαφέρει μία ακόμη κορυφή στην Premier League.

Η λύση λοιπόν ήρθε ξανά από τον Ισπανό. Από τον άνθρωπο που «κλείδωσε» το τρίποντο στην πρεμιέρα απέναντι στην Μπέρνλι, από αυτόν που κατέγραψε την ασίστ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την ισοφάριση του Πάλμερ, από αυτόν που είχε ένα από τα καλύτερα γκολ του περσινού Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, από αυτόν που έδωσε… μισό πρωτάθλημα στη Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας το 2-2 στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άστον Βίλα.

Είναι παντού μέσα στο γήπεδο. Είναι δεδομένα ο κορυφαίος στη θέση του. Είναι όσο σημαντικός είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και ο Έρλινγκ Χάαλαντ για τους «πολίτες». Και είναι ακόμη μία απόδειξη πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει πώς να «ψωνίζει». Διότι αν κάποιος θέλει να τον κάνει τώρα δικό του, μάλλον θα χρειαστεί τα «διπλάσια» χρήματα από αυτά που ξόδεψε η Σίτι (70 εκατομμύρια στην Ατλέτικο Μαδρίτης), για να βρει τον απόλυτο ηγέτη της μεσαίας γραμμής της.

Δημήτρης Μανάκος