Η σεζόν… καριέρας του Γιαννούλη πλησιάζει: Το ρεκόρ στα φιλικά, ο Βάγκνερ και το «78» που καταρρίπτεται!

Για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του φαίνεται πως προετοιμάζεται ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο οποίος αποτελεί μόλις έναν από τους τρεις ποδοσφαιριστές της Νόριτς, που έχουν αγωνιστεί στα τέσσερα τελευταία φιλικά του club ως βασικοί. Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Ντέιβιντ Βάγκνερ και σύντομα αναμένεται να ξεπεράσει με τα «καναρίνια» τις 78 συμμετοχές του με τον ΠΑΟΚ!



Η σεζόν… καριέρας του Γιαννούλη πλησιάζει: Το ρεκόρ στα φιλικά, ο Βάγκνερ και το «78» που καταρρίπτεται!

Πριν από περίπου δύο μήνες, αρκετά ελληνικά δημοσιεύματα ήθελαν τον Δημήτρη Γιαννούλη να αναχωρεί από τη Νόριτς και να απασχολεί τόσο ελληνικούς συλλόγους, όσο και ομάδες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Ρωσία.

Ο ατζέντης του διεθνή μπακ είχε επιβεβαιώσει το εν λόγω ενδιαφέρον, αλλά εν τέλει, ο Γιαννούλης παρέμεινε στη Νόριτς, με τον Ντέιβιντ Βάγκνερ πιθανότατα να διαδραματίζει κομβικό ρόλο.

Ο Γερμανός προπονητής είχε δείξει από τον Ιανουάριο και μετά, όταν και μετέβη στον σύλλογο, πως υπολογίζει τον Έλληνα, γεγονός που αποδεικνύεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, από την αξιοποίηση του Γιαννούλη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Πως αν εξαιρέσουμε το πρώτο «τεστ» απέναντι στη Μπαρνέτ, στο οποίο δεν ήταν διαθέσιμος, στις υπόλοιπες τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις των «καναρινιών», ο Γιαννούλης ξεκινά στο αρχικό σχήμα.

Σε όλες παίζει ως βασικός, σε όλες η παρουσία του είναι θετική και όλα δείχνουν πως αυτός θα αποτελεί το κορυφαίο αριστερό μπακ του συλλόγου για τη νέα σεζόν, με τον Βάγκνερ να τον υπολογίζει ως την πρώτη του επιλογή για την εν λόγω θέση.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως στον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων, αντίστοιχη μεταχείριση έχουν μόλις δύο ακόμη παίκτες της Νόριτς. Ο Σέιν Ντάφι, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπράιτον και θα αποτελέσει τον βασικό στόπερ του club και ο Νούνιες, ο οποίος επί της ουσίας είναι και ο καλύτερος της προετοιμασίας για την ομάδα του Ντέιβιντ Βάγκνερ.

Συνεπώς, από τις 8 του μηνός και έπειτα, δηλαδή από το φιλικό με την Κινγκς Λιν και τη νίκη με 4-1, μέχρι και την ισοπαλία με την Άλκμααρ, πριν από δύο ημέρες, τα «καναρίνια» έχουν δώσει τέσσερα φιλικά αθροιστικά. Σε όλα, ο Δημήτρης Γιαννούλης και οι δύο προαναφερθέντες, ξεκινούν στο αρχικό σχήμα. Πώς λοιπόν να μην πούμε πως προετοιμάζεται για την κορυφαία σεζόν της καριέρας του;

Από εκεί και πέρα, στο στατιστικό της υπόθεσης, άξιο αναφοράς είναι πως ο Βάγκνερ έχει επιλέξει τον Δημήτρη Γιαννούλη σε 20 διαφορετικές, επίσημες αναμετρήσεις ως στιγμής, με τον Ντιν Σμιθ να τον είχε αξιοποιήσει σε πέντε περισσότερες, αλλά δίνοντάς του λιγότερα αγωνιστικά λεπτά.

Το ότι ο Γερμανός τον εμπιστεύεται περισσότερο, είναι δεδομένο και θα γίνει αντιληπτό γρήγορα. Και όταν αυτό συμβεί, ο Γιαννούλης θα καταρρίψει δύο ρεκόρ. Θα ξεπεράσει τον αριθμό συμμετοχών που κατέγραψε στον ΠΑΟΚ (θέλει 13 επίσημα ματς ακόμη με τη Νόριτς, καθώς έχει 65 ως στιγμής και 78 με την ελληνική ομάδα) και ο Βάγκνερ θα γίνει ο τρίτος προπονητής που τον χρησιμοποιεί τόσο πολύ, πίσω μόνο από τον Ρασβάν Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη και τον Νταμίρ Κάναντι στην Αθήνα και τον Ατρόμητο!

Δημήτρης Μανάκος