Ντέκλαν Ράις: Ντεμπούτο στο «Τερφ Μουρ», αντίο ως πρωταθλητής Ευρώπης!

Και κάπου εδώ, η θητεία του Ντέκλαν Ράις με τη Γουέστ Χαμ έλαβε τέλος. Η Άρσεναλ ανακοινώνει την απόκτησή του. Η αποχώρησή του από το Λονδίνο για τα… βόρεια της πόλης είναι γεγονός. Εκείνο το παιδί που περνούσε ως αλλαγή στο «Τερφ Μουρ» απέναντι στη Μπέρνλι, μπορεί να είναι υπερήφανο για τον πρωταθλητή Ευρώπης του Ντέιβιντ Μόγιες.



Ντέκλαν Ράις: Ντεμπούτο στο «Τερφ Μουρ», αντίο ως πρωταθλητής Ευρώπης!

Αποτελεί δίχως την οποιαδήποτε αμφισβήτηση το σήριαλ του καλοκαιριού. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής απασχόλησε περισσότερο το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό. Μόνο ο Ντέκλαν Ράις.

Μόνο ο πιο ακριβός Βρετανός ποδοσφαιριστής, μετά τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και ο άνθρωπος που ξεπέρασε τη μεταγραφή του Τζακ Γκρίλις στη Μάντσεστερ Σίτι, μεταξύ δύο συλλόγων που εντάσσονται στο Big 6 της Premier League.

Ο Ντέκλαν Ράις τα κατάφερε και το παιδί που ήταν κάποτε, μπορεί να είναι υπερήφανο για αυτό που έγινε τώρα ο αρχηγός της Γουέστ Χαμ. Εκείνο το παιδί που περνούσε ως αλλαγή πριν από έξι χρόνια απέναντι στη Μπέρνλι, στο «Τερφ Μουρ» στην τελευταία αγωνιστική εκείνης της σεζόν.

Καλοκαίρι του 2017. Τα «σφυριά» επικρατούν με 2-1 της ομάδας του Σον Ντάις και ο Σλάβεν Μπίλιτς αποφασίζει να τον ρίξει εντός αγωνιστικού χώρου. Για ένα λεπτό. Για να πάρει παραστάσεις. Για να ξεκινήσει μία σπουδαία καριέρα. Και ουδείς πίστευε πως εκείνη η αλλαγή, όταν ο Ράις έδινε το χέρι του στον Εντιμίλσον Φερνάντες που αντικαθιστούσε, θα εξελισσόταν στον σπουδαιότερο αρχηγό στην ιστορία της ομάδας, στον 21ο αιώνα.

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε. Περίπου 23.000 ημέρες. Και πλέον, ο «νεαρός» Ντέκλαν Ράις, είναι και επίσημα πρωταθλητής Ευρώπης, τερματίζοντας 39 διαδοχικά έτη, στα οποία η Γουέστ Χαμ δεν είχε καταφέρει να κατορθώσει έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Πολύ φυσιολογικά λοιπόν η μεταγραφή του δεν έληξε γρήγορα. Πολύ φυσιολογικά, το ενδιαφέρον της Άρσεναλ πήρε καιρό για να γίνει ουσιαστικό. Πλέον όμως φτάσαμε στο τέλος. Ο Ντέκλαν Ράις ανακοινώνεται από την Άρσεναλ. Και ποτέ δεν θα ξεχάσει εκείνο το απόγευμα που πέρασε ως αλλαγή στο «Τερφ Μουρ», έχοντας μόλις ενηλικιωθεί.

Δημήτρης Μανάκος