Η Μάντσεστερ Σίτι έπαψε να είναι αιχμάλωτη του ονείρου - Έκανε το τρεμπλ, παίρνοντας το Champions League! (vids)

Είχε έρθει η ώρα. Στην Τουρκία θα «γραφόταν» ιστορία. Και αυτό έγινε πραγματικότητα, με τη Μάντσεστερ Σίτι να επικρατεί με 1-0 της Ίντερ και να κατακτά το πρώτο Champions League της ιστορίας της! Επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια ο Πεπ Γκουαρδιόλα, τρεμπλ για τους «πολίτες», που γίνονται η πρώτη αγγλική ομάδα μετά τη Γιουνάιτεντ του 1999, που πράττει κάτι τέτοιο!



Η Μάντσεστερ Σίτι έπαψε να είναι αιχμάλωτη του ονείρου - Έκανε το τρεμπλ, παίρνοντας το Champions League! (vids)

Επρόκειτο για την «παρθενική» αναμέτρηση των δύο ομάδων σε ολόκληρη την ιστορία τους, στο πλαίσιο του Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι σαφώς να λογίζεται ως το απόλυτο φαβορί, αλλά την Ίντερ να έχει τη συνήθεια να «χαλά» τα τρεμπλ των αντιπάλων της, όταν η ίδια κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Το έκανε απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπενφίκα, στα μέσα της δεκαετίας του ’60, το επιβεβαίωσε πριν από 13 χρόνια, όταν κέρδισε τη Μπάγερν Μονάχου και επιχείρησε να πράξει το ίδιο και στην Τουρκία, στο «Ατατούρκ», κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το ματς ξεκίνησε με την Ίντερ να τρέχει πολύ και τη Μάντσεστερ Σίτι να μην μπορεί να βρει ρυθμό, με την πρώτη τελική προσπάθεια να λαμβάνει χώρα στο 6ο λεπτό, όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε από δύσκολη θέση, αλλά δεν βρήκε το απέναντι παραθυράκι της εστίας του Ονάνα.

Δέκα λεπτά μετά ήρθε η ώρα για την πρώτη τελική προσπάθεια των τυπικά φιλοξενούμενων. Κόντρα επίθεση για την ομάδα του Ιντζάγκι, σουτ του Μπρόζοβιτς ψηλά άουτ, αλλά σε κάθε περίπτωση, μία πρώτη απειλή για τη Σίτι, που έδειχνε εξαρχής να μην πατάει καλά.

 

 

Επιχείρησε να βρει ρυθμό από το 25ο λεπτό και έπειτα, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να βλέπει τον Ονάνα να τον σταματά στο 27’, ύστερα από κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε, πράγμα που αποτέλεσε και την τελευταία του ενέργεια στο ματς.

Ο Βέλγος χτύπησε από ένα δυνατό τάκλιν του Τσαλχάνογλου και ο Φιλ Φόντεν πήρε τη θέση του, μετά από ένα τρίλεπτο ζέσταμα. Η μεγαλύτερη δυνατή απώλεια για τους «πολίτες» είναι γεγονός, με τον Βέλγο να τίθεται εκτός, όπως και πριν από μία διετία στο Πόρτο, στον τελικό του Champions League.

O ρυθμός έπεσε πλήρως, καμία εκ των δύο αντιπάλων αποδείχθηκε απειλητική και η Ίντερ πήγε με τη «λευκή» ισοπαλία στα αποδυτήρια, πετυχαίνοντας πλήρως τον πρωταρχικό της στόχο.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τη Σίτι να μοιάζει πως θέλει αλλά δεν μπορεί και την Ίντερ να προσαρμόζεται στον τρόπο παιχνιδιού του Ρομέλου Λουκάκου, καθώς και ο Τζέκο αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 56ο λεπτό.

Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ίντερ στο ματς, με τον Μπερνάρντο Σίλβα και τον Ακάντζι να μπερδεύονται και τον Λαουτάρο Μαρτίνες να μην σκοράρει από πολύ δύσκολη γωνία, με τον Έντερσον να τον σταματά.

 

 

Όταν βρίσκεις φάσεις απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και δεν τις εκμεταλλεύεσαι, θα το πληρώσεις. Και ο Ρόδρι φρόντισε να το επιβεβαιώσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους «πολίτες», γύρισμα του Μπερνάρντο Σίλβα στο πέναλτι και υπέροχο πλασέ από τον Βραζιλιάνο, το πρώτο του μετά τα προημιτελικά με τη Μπάγερν Μονάχου!

 

 

Το γκολ του Ρόδρι στο 68ο λεπτό ανάγκασε την Ίντερ να βγει μπροστά και προτού αντιληφθούμε τι συνέβη, έλαβε χώρα μία τεράστια στιγμή στο 70’. Δοκάρι του Ντι Μάρκο από πλεονεκτική θέση, ριμπάουντ για τον ίδιο και μία κεφαλιά που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, να σταματά πάνω στον Ρομέλου Λουκάκου!

 

 

Οι «νερατζούρι» προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό, ο Φόντεν αστόχησε στο 77’ και ο Έντερσον σταμάτησε με απίθανη επέμβαση τον Λουκάκου στο 86', και με το τελικό 1-0, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιστρέφει στην κορυφή μετά από 13 χρόνια και η Μάντσεστερ Σίτι κατακτά το πρώτο Champions League της ιστορίας της!

 

 

Δημήτρης Μανάκος