Το παραμύθι… δεκαετίας της Στόκπορτ συνεχίζεται: Από τη National League North στο Wembley!

Είναι αδιανόητη η απόσταση που έχει διανύσει η Στόκπορτ, ώστε να καταφέρει να φτάσει από την 6η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στη League Two. Και πλέον, απέχει μόλις ένα ενενηντάλεπτο από τη League One!



Το παραμύθι… δεκαετίας της Στόκπορτ συνεχίζεται: Από τη National League North στο Wembley!

Λίγοι θα έχουν εικόνα της αναμέτρησης. Ακόμη λιγότεροι θα έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί στα play – offs της League Two, με τη Στόκπορτ να χάνει το πρώτο παιχνίδι από τη Σάλφορντ με 1-0 και να καλείται να φέρει «τούμπα» την κατάσταση στην έδρα της.

Προς στιγμήν το καταφέρνει. Ισοφαρίζει στη ρεβάνς στο 68ο λεπτό και οι δύο ομάδες οδηγούνται στην παράταση. Όλα φαίνεται να τελειώνουν στο 112’. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι κάνουν το 1-1 και με οκτώ λεπτά να εκκρεμούν, τα όνειρα των φίλων της Στόκπορτ «ξεθωριάζουν».

Και πάλι όμως, οι γηπεδούχοι βρίσκουν τον τρόπο. Γκολ ο Στρέτον στο 115’ και οδηγούμαστε στην διαδικασία των πέναλτι. Εκτελέστηκαν οκτώ, χάθηκαν τα μισά, κέρδισε η Στόκπορτ και πλέον, βρίσκεται μία «ανάσα» από την επιστροφή της στη League One, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

Έχει άλλωστε συνειδητοποιήσει κανείς τι έχει βιώσει ο σύλλογος από το 2011 και έπειτα; Τότε υποβιβάστηκε στη National League. Δύο χρόνια μετά, έπεσε στην 6η τη τάξει κατηγορία. Περιπλανήθηκε πολύ, έμεινε εκεί μέχρι και το 2019. Επέστρεψε τότε ξανά στην τελευταία, μη επαγγελματική Λίγκα, για να ανέβει το 2022 στη League Two.

Τώρα, απέχει ένα ενενηντάλεπτο από τη μεγαλύτερή της στιγμή τα τελευταία 13 χρόνια. Ένα Wembley μακριά. Το όνειρο είναι ακόμη ζωντανό!

Δημήτρης Μανάκος