Μία τεράστια ημέρα στη League Two: «Ιστορική» άνοδος για τη Ρέξαμ, γύρισε στην 3η κατηγορία η Στόκπορτ! (vids)

Συνέβη ακριβώς ό,τι ήθελαν και στο φινάλε της 43ης αγωνιστικής της League Two, έχουμε δύο ομάδες να πανηγυρίζουν. Η Στόκπορτ επιστρέφει στην 3η κατηγορία μετά από 14 χρόνια, η Ρέξαμ παίρνει back to back άνοδο, για πρώτη φορά στα 159 χρόνια της ιστορίας της. Τρομερές στιγμές, έξαλλοι πανηγυρισμοί στην Ουαλία!



Μία τεράστια ημέρα στη League Two: «Ιστορική» άνοδος για τη Ρέξαμ, γύρισε στην 3η κατηγορία η Στόκπορτ! (vids)

Είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για τη League Two και μία τεράστια ημέρα για την Στόκπορτ και τη Ρέξαμ, οι οποίες κέρδισαν στην 44η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πανηγύρισαν την άνοδο στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μία στροφή του πρωταθλήματος, δύο άνοδοι. Είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ακούγεται, αλλά τα δεδομένα ήταν πάρα πολύ απλά, πριν από την έναρξη των δύο αναμετρήσεων. Η πρωτοπόρος Στόκπορτ γνώριζε πως αν έπαιρνε έστω έναν βαθμό απέναντι στη Μόρκαμ, θα γύρναγε στη League One, για πρώτη φορά μετά το 2010!

Την ίδια ώρα, αν η Ρέξαμ επικρατούσε της «ουραγού» Φόρεστ Γκριν και η Μάνσφιλντ έπαιρνε έναν βαθμό τουλάχιστον από τη Μίλτον Κέινς Ντονς, τότε οι Ουαλοί θα πανηγύριζαν back to back άνοδο, για πρώτη φορά στα 159 χρόνια της ιστορίας τους!

Και συνέβη ακριβώς ό,τι περιγράψαμε. Η Στόκπορτ επικράτησε με 2-0 της Μόρκαμ, η Ρέξαμ «διέλυσε» τη Φόρεστ Γκριν με 6-0, με την ομάδα του Φιλ Πάρκινσον να έχει σκοράρει τέσσερις φορές στο πρώτο μέρος, και η Μάνσφιλντ κέρδισε με 4-1 στο την Μίλτον Κέινς Ντονς, εκτός έδρας!

Και κάπως έτσι, οι δύο από τις τέσσερις ομάδες της League Two που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στη League One, είναι… επίσημα εκεί. Σπουδαία σεζόν για την Στόκπορτ, «ιστορικό» επίτευγμα της Ρέξαμ του Ράιαν Ρέινολντς!

Δημήτρης Μανάκος