Αντί για πατέρας και γιος, αντίπαλοι: Μέισον και Χότζον, στη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας στην Premier League

Οι προπονητές της αναμέτρησης μεταξύ Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας, «έσπασαν» όλα τα ρεκόρ στην Ρremier League εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας τους, που αγγίζει τα 43 χρόνια!  Αντί για πατέρας και γιος, αντίπαλοι: Μέισον και Χότζον, στη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας στην Premier League

Μεγάλοι πρωταγωνιστές του ματς μεταξύ Τότεναμ και Κρίσταλ Πάλας (6/5,1-0) δεν ήταν άλλοι από τους τεχνικούς των δύο ομάδων, οι οποίοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον λόγω της μεγάλης διαφοράς στην ηλικία τους.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, σε ματς της Premier League, συναντήθηκαν προπονητές οι οποίοι έχουν γεννηθεί με μια διαφορά που αγγίζει τα 43 έτη και 308 ημέρες!

Ο Ράιαν Μέισον γεννήθηκε το 1991 και αποτελεί τον μικρότερο σε ηλικία προπονητή που έχει περάσει ποτέ από το αγγλικό πρωτάθλημα. Την χρονιά που ο 31χρονος τεχνικός ήρθε στον κόσμο, ο Ρόι Χότζον της Κρίσταλ Πάλας είχε ήδη 15 χρόνια παρουσίας στους πάγκους!

Γεννημένος το 1947, ο Άγγλος κόουτς της Κρίσταλ Πάλας, αποτελεί τον γηραιότερο προπονητή που έχει περάσει ποτέ από την διοργάνωση.  Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντιούνται στα γήπεδα. Το 2015 ο Χότζον ως τότε προπονητής της εθνικής της Αγγλίας, είχε δώσει την ευκαιρία στο Μέισον να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την φανέλα της ομάδας, σε μία αναμέτρησή τους απέναντι στην Ιταλία.

Όπως ο ίδιος ο Μέισον δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων, ο σεβασμός του για το «αφεντικό» της Κρίσταλ Πάλας είναι απεριόριστος ακριβώς επειδή του έδωσε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα του.

Βασιλική Μπαρτζιώτη