Δεν θα ξεχάσουν ποτέ την 15η Απριλίου: Ρεκόρ για Γιουνάιτεντ, Μπράιτον και Μπόρνμουθ σε… τρεις ώρες!

15 Απριλίου του 2023: Η μέρα που η γυναικεία ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ανδρική της Μπράιτον και η Μπόρνμουθ, δεν θα λησμονήσουν ποτέ για διαφορετικούς λόγους!



Δεν θα ξεχάσουν ποτέ την 15η Απριλίου: Ρεκόρ για Γιουνάιτεντ, Μπράιτον και Μπόρνμουθ σε… τρεις ώρες!

Μπορεί το κάθε επίτευγμα να μην συγκρίνεται με το άλλο, όμως η 15η Απριλίου του 2023 αποτελεί μία ημερομηνία που τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Μπράιτον, δεν θα λησμονήσουν ποτέ, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Στην πρώτη περίπτωση, συζητάμε για τη γυναικεία ομάδα των «κόκκινων διαβόλων». Μία ομάδα που έλαβε ρεαλιστική υπόσταση το 1970, πριν από μία πενταετία ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και πλέον βρίσκεται στον τελικό του γυναικείου FA Cup, μόλις για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Για να φτάσει στο εν λόγω κατόρθωμα, έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράιτον, στην οποία αγωνίζεται η Βεατρίκη Σαρρή. Οι «γλάροι» ήταν πλήρως ανταγωνιστικοί, προηγήθηκαν με την Ελληνίδα, αλλά εν τέλει γνώρισαν την ήττα, δεχόμενοι γκολ στο 98ο λεπτό από τη Γουίλιαμς.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ελληνίδα, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στον τελικό του θεσμού για πρώτη φορά στην καριέρα της και συνεχίζει την προσπάθειά της να διατηρήσει τη Μπράιτον στην Women Super League.

Δύο ώρες νωρίτερα πάντως, ο σύλλογος από το Sussex είχε βρει τον λόγο να πανηγυρίσει. Η ανδρική ομάδα της Μπράιτον ταξίδεψε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», συνάντησε την Τσέλσι μακριά από το «σπίτι» της και την κέρδισε για πρώτη φορά σε αυτό το γήπεδο, στα 122 χρόνια ιστορίας της.

Ο Γουέλμπεκ, που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 1-1, για να έρθει ο Ενσίσο και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας – τουλάχιστον – μαθηματικές ελπίδες στη Μπράιτον, για να φτάσει μέχρι και την 4η θέση, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ωστόσο, τα επιτεύγματα των δύο συλλόγων «τρίτωσε» μία ακόμη. Ο λόγος φυσικά για τη Μπόρνμουθ. Πρώτο «διπλό» ιστορικά στην έδρα της Τότεναμ και σπουδαίο τρίποντο με το τελικό 3-2, το οποίο διαμόρφωσε ο Ουαταρά σε «νεκρό» χρόνο!

Πρακτικά, η γυναικεία ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ξεχάσει ποτέ την εν λόγω ημερομηνία, καθώς διεκδικεί τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα, η ανδρική ομάδα της Μπράιτον πανηγύρισε με τον Ντε Τζέρμπι μία τεράστια νίκη και η Μπόρνμουθ έκανε αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία… Επικό!

Δημήτρης Μανάκος