Ρεκόρ, ρεκόρ και… πάλι ρεκόρ: Κάθε επίτευγμα του Χάαλαντ με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Κάθε του εμφάνιση πλέον σηματοδοτεί και ένα ρεκόρ. Κάθε του γκολ έχει ως συνέπεια ακόμη ένα επίτευγμα. Πόσο μάλλον όταν επιτυγχάνεται στο Champions League και απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, την οποία κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του μετά από επτά ανεπιτυχείς απόπειρες. Κυρίες και κύριοι, ο Έρλινγκ Χάαλαντ!



Ρεκόρ, ρεκόρ και… πάλι ρεκόρ: Κάθε επίτευγμα του Χάαλαντ με τη Μάντσεστερ Σίτι!

Σε αυτό το σημείο καλό θα ήταν προτού ξεκινήσουμε την αναφορά σε κάθε λογής ρεκόρ που έχε καταρρίψει ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τη Μάντσεστερ Σίτι, να υπολογίσουμε και να… υπενθυμίσουμε πως πρόκειται μόλις για την πρώτη του αγωνιστική περίοδο στο «Νησί».

Μέχρι και το περσινό καλοκαίρι, ολοκλήρωνε τη σεζόν με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Και αν μία θητεία έχει φτάσει σε 37 παιχνίδια να λογίζεται ως ιστορική, ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες.

Ο Νορβηγός είχε σκοράρει απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά δεν την είχε κερδίσει ποτέ. Αυτό συνέβη εν έτει 2023, με τον Χάαλαντ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και να σημειώνει το 45ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις φέτος! Ρεκόρ, ρεκόρ, ρεκόρ και πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

Είναι ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 10 γκολ τόσο γρήγορα (6 ματς), τα 20 σε 14 παιχνίδια και τα 30 γκολ σε 25 αναμετρήσεις, όσον αφορά την Premier League. Σε αυτό το διάστημα έχει σκοράρει τέσσερα χατ-τρικ στα 19 πρώτα του ματς. Επί της ουσίας, σε… μισή σεζόν. Ποτέ και κανένας έχει κατορθώσει κάτι τέτοιο ταχύτερα.

Παράλληλα, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έφτασε στο σημείο να σκοράρει 30 φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας και τον Λιονέλ Μέσι. Αυτό συνέβη σε διάστημα 26 αναμετρήσεων!

Όσον αφορά τα πεπραγμένα του Έρλινγκ Χάαλαντ αθροιστικά με τη Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο πρώτος - σαφώς - παίκτης στην ιστορία της που φτάνει τα 45 γκολ σε μία σεζόν και ο μοναδικός στην ιστορία της Premier League, που αγωνίζεται σε αυτήν, κα έχει φτάσει στον εν λόγω αριθμό - ορόσημο.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις ασίστ του, οι συμμετοχές του Χάαλαντ σε… πανηγυρισμούς των «πολιτών» ξεπερνούν τους 50, γεγονός που επίσης δεν έχει επαναληφθεί σε κάποια σεζόν από άλλον παίκτη που έχει περάσει από την Premier League! Πραγματικά απίθανος...

Δημήτρης Μανάκος