«Σοκ» για την Άρσεναλ, πρόκριση της Σπόρτινγκ στα πέναλτι στο Λονδίνο! (vids)

Τεράστια πρόκριση για τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας στην διαδικασία των πέναλτι στο Βόρειο Λονδίνο, με τους «κανονιέρηδες» να αποκλείονται από τους Πορτογάλους, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας. Κακό βράδυ για το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα, που έχασε και τους Σαλιμπά, Τομιγιάσου από το πρώτο εικοσάλεπτο!



«Σοκ» για την Άρσεναλ, πρόκριση της Σπόρτινγκ στα πέναλτι στο Λονδίνο! (vids)

Επρόκειτο πραγματικά για ένα εκπληκτικό ματς που ξεκίνησε για την Άρσεναλ με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Είδε τον Γουίλιαμ Σαλιμπά να αντικαθίσταται στο 20ο λεπτό από τον Χόλντινγκ, ενώ δέκα λεπτά νωρίτερα ο Τακεκίρο Τομιγιάσου επίσης είχε παραχωρήσει την θέση του, με τον Μπεν Γουάιτ να περνά στο παιχνίδι.

Τις δύο αναγκαστικές αλλαγές αντιμετώπισε με γρήγορο γκολ η Άρσεναλ, καθώς ο Γκρανίτ Τσάκα σημείωσε το δεύτερο φετινό του τέρμα στην Ευρώπη, στο 19ο λεπτό, ύστερα από τρομερή πάσα του Ζορζίνιο και ασταθή απόκρουση του γκολκίπερ των Πορτογάλων στο σουτ του Μαρτινέλι.

Η μπάλα κατέληξε στον Τσάκα, αυτός έκανε το 1-0 και όλα έδειχναν πως η Άρσεναλ θα καταφέρει πιο εύκολα από ό,τι και η ίδια θα περίμενε να προκριθεί στην οκτάδα του Europa League, με τη Σπόρτινγκ να μοιάζει σε «σοκ».

 

Από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ζεσούς να απειλεί δις από το 35ο μέχρι και το 40ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι είχαν κάθε δικαίωμα να πιστέψουν πως μπορούν να αντιδράσουν.

Το 1-1 ήρθε με τον πιο… φαντεζί τρόπο, όταν ο Πέδρο Γκονζάλβες στο 62ο λεπτό, κατάφερε να ισοφαρίσει, «κρεμώντας» τον Ράμσντεϊλ. Τον είδε εκτός εστίας και ολοκλήρωσε ιδανικά τη φάση, με τη Σπόρτινγκ από εκεί και πέρα να πιστεύει και στην ολική ανατροπή.

 

Αυτό δεν συνέβη, η είσοδος του Τόμας Πάρτεϊ στο παιχνίδι βελτίωσε την Άρσεναλ και όπως αναμενόταν, οδηγηθήκαμε στην παράταση, με ειδοποιό διαφορά των δύο ομάδων το γεγονός πως η Άρσεναλ δεν είχε να κάνει άλλες αλλαγές, ενώ η Σπόρτινγκ διέθετε αυτή την δυνατότητα.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή της παράτασης ήρθε στο 96’, όταν ο Τροσάρ νικήθηκε από τον Αδάν σε τετ-α-τετ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ η Άρσεναλ βρήκε ακόμη δύο φάσεις στο επόμενο εικοσάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Γκάμπριελ.

 

 

Στην πρώτη περίπτωση, στο 115’ έβγαλε ο Αδάν, στην δεύτερη στόπερ των Πορτογάλων και δύο λεπτά πριν το φινάλε, ο Ουγκάρτε αποβλήθηκε, αλλά το ματς πήγε στα πέναλτι.Το μοιραίο πέναλτι έχασε ο Μαρτινέλι, με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί στην 8η εκτέλεση και την Άρσεναλ να μένει εκτός συνέχειας με το τελικό 5-3!

Τέλος, η Γουέστ Χαμ έκανε το καθήκον της και συνεχίζει στο Europa Conference League, ούσα στα προημιτελικά του θεσμού, μετά το 4-0 επί της ΑΕΚ Λάρνακας εντός έδρας

Εκμεταλλεύτηκε πλήρως την κόκκινη κάρτα του Γκουστάβο, είχε ήδη προηγηθεί με τον Σκαμάκα και από εκεί και πέρα, απλώς ολοκλήρωσε το έργο της, με πρωταγωνιστή τον Μπόουεν. Σκόραρε δις σε διάστημα 120 δευτερολέπτων και το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Μουμπάμα!

Δημήτρης Μανάκος