Ρεάλ Μαδρίτης: Φέρτε αγγλική ομάδα στο Champions League - Θα την περάσει! (vids)

Ναι, είναι η «βασίλισσα». Ναι, είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει τόσες πολλές φορές το τρόπαιο του Champions League. Ουδείς το αμφισβητεί. Απλά κάποιες φορές, ακόμη και ένας «κολοσσιαίος» σύλλογος αναμένεις να… στραβοπατήσει. Όχι όμως η Ρεάλ Μαδρίτης. Και πολύ δε περισσότερο, απέναντι σε αγγλικές ομάδες.



Ρεάλ Μαδρίτης: Φέρτε αγγλική ομάδα στο Champions League - Θα την περάσει! (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Είναι γεγονός, είναι πιθανώς κάτι που δεν επιδέχεται ιδιαίτερες συζητήσεις, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό που έχει κατακτήσει την εκάστοτε, κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως δεν την έχουμε δει ποτέ να ηττάται σε τελικό Champions League, δεν είναι οι 14 φορές που το έχει κατακτήσει (αθροιστικά από έτος ίδρυσης του ποδοσφαίρου), δεν είναι οι τρεις συνεχόμενες κούπες της προηγούμενης δεκαετίας, αλλά η εντυπωσιακή - συνολικά - σταθερότητα που εκπέμπει στον εν λόγω θεσμό.

Με λίγα λόγια, είναι η καλύτερη ομάδα παγκοσμίως τη δεδομένη χρονική στιγμή, διότι νικά τους… καλύτερους. Και αν όπου «καλύτερους», δεν τοποθετούμε δίπλα τις αγγλικές ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω διοργάνωση, τότε κάνουμε λάθος.

Δεν γίνεται άλλωστε σε αυτή την κατηγορία να μην περιλαμβάνουμε τη Μάντσεστερ Σίτι, των τεσσάρων πρωταθλημάτων στην Αγγλία στα πέντε τελευταία χρόνια, τη Λίβερπουλ της εντυπωσιακής πορείας με τον Γιούργκεν Κλοπ, των 97 και 92 βαθμών σε τέσσερα χρόνια, της κατάκτησης της Premier League και των τριών τελικών Champions League, ή την Τσέλσι, που πριν από δύο χρόνια, κατακτούσε τη διοργάνωση, επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι…

Όλες αυτές έχουν βρει σε λιγότερες από 365 ημέρες στον δρόμο τους τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και όλες έχουν… αποκλειστεί! Η αρχή έγινε με την Τσέλσι, η οποία ναι μεν κέρδισε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ναι μεν προηγήθηκε με 3-0 στην Ισπανία, αλλά δεχόμενη δύο γκολ από το 85’ μέχρι και το τέλος της παράτασης, δεν συνέχισε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 

Ακολούθησε το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, που ίσως δεν καταφέρει να μάθει ποτέ τι και πώς, έλαβε χώρα πέρυσι στο «Μπερναμπέου». Είχε επικρατήσει με 4-3 στην Αγγλία, σε ένα ματς που είχε προηγηθεί από νωρίς με 2-0, πήρε κεφάλι στο σκορ και στην Ισπανία, αλλά σε 120 δευτερόλεπτα, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Και όταν σε αυτό βρίσκεται ο Καρίμ Μπενζεμά, συνήθως… κερδίζει. Έτσι και έγινε, με τον Γάλλο να ευστοχεί σε πέναλτι στην παράταση και τη Σίτι να αποκλείεται στον ημιτελικό του Champions League, μην κατορθώνοντας να πετάξει έξω την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

 

Τελευταίο παράδειγμα προς… μίμηση για όσους θέλουν να κερδίσουν τους Άγγλους, είναι ο τρόπος που η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε δις τη Λίβερπουλ. Αρχικά, την κέρδισε στον τελικό του θεσμού στο Παρίσι, ούσα κατώτερη από την αντίπαλό της, πλην όμως εξαιρετικά αποτελεσματική και διαθέτοντας έναν φοβερό Τιμπό Κουρτουά/

Για να φτάσουμε στο «χθες» και στο εφιαλτικότερο ευρωπαϊκό βράδυ της Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν με 5-2, παρότι προηγήθηκαν με 2-0 και η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που μία ομάδα κερδίζει με δύο γκολ στο «σπίτι» της και εν τέλει ηττάται με διαφορά τριών τερμάτων, είναι γεγονός.

Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να το κάνει. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να λογίζεται ως φαβορί στο Champions League σε νοκ - άουτ ματς, όταν έχει απέναντί της μία ομάδα που - στα χαρτιά - ενδέχεται να είναι ανώτερη από αυτήν. Πόσο μάλλον αν η αντίπαλός της εκπροσωπεί το «Νησί»!

 

Δημήτρης Μανάκος