Από τη Μπόλτον στην 8η κατηγορία της Αγγλίας: Η πιο φορμαρισμένη και η… χειρότερη ομάδα στο «Νησί»!

Μία ματιά σε ολόκληρο το φάσμα του αγγλικού ποδοσφαίρου, οδηγεί σε ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Ποια είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο «Νησί» στα πέντε τελευταία ματς; Η Μπόλτον! Υπάρχει όμως και σύλλογος με «μηδέν» βαθμούς σε ισάριθμο αριθμό αναμετρήσεων. Και αυτός αγωνίζεται στην 8η κατηγορία!  



Από τη Μπόλτον στην 8η κατηγορία της Αγγλίας: Η πιο φορμαρισμένη και η… χειρότερη ομάδα στο «Νησί»!

Μπορεί η ερώτηση «ποια είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του αγγλικού ποδοσφαίρου» να φαντάζει γενική και για αυτό τον λόγο της βάλαμε έναν περιορισμό: αναφερόμαστε μόνο στα πέντε τελευταία παιχνίδια, ανεξαρτήτως Λίγκας και βαθμολογικής θέσης.

Το England365 έκανε μία… βόλτα σε κάθε κατηγορία του «Νησιού» και μεταφέρθηκε από την Premier League μέχρι και την 8η τη τάξει Λίγκα, για να βρει τις ομάδες με το απόλυτο νικών σε 450 αγωνιστικά λεπτά και αυτές που δεν έχουν πάρει βαθμό σε αντίστοιχο αριθμό αναμετρήσεων.

Όχι, σε αυτή την κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας σύλλογος της Premier League. Ούτε η Μάντσεστερ Σίτι, που επικράτησε με 3-1 της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», ούτε οι Λονδρέζοι, ούτε η Μπέρνλι του Βινσέντ Κομπανί, ούτε η Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη, παρά την εντυπωσιακή βελτίωση που διαγράφει, μετά την πρόσληψη του Ντέιβιντ Βάγκνερ.

Στην κορυφή λοιπόν της σχετικής λίστας βρίσκεται η Μπόλτον! Η ομάδα της League One, η οποία στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 15 βαθμούς. Απόλυτο νικών, σε συνδυασμό με εντυπωσιακή διαφορά τερμάτων, μιας και έχει σκοράρει 14 φορές, την στιγμή που έχει δει την εστία της να παραβιάζεται μόλις σε μία περίπτωση.

Μόνο η Νοτς Κάουντι, που προπορεύεται στη National League έχει ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή, με τα γκολ της όμως να είναι λιγότερα. Παρά τη νίκη της με 4-1 επί της Μπαρνέτ, η ομάδα του Λουκ Γουίλιαμς έχει σκοράρει 11 φορές, ενώ έχει δεχθεί γκολ στα 4 από τα 5 τελευταία ματς της, μετρώντας τέσσερα γκολ ως παθητικό.

Όσον αφορά την χειρότερη, από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής; Είναι η Μαρσκ και αγωνίζεται στην 8η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ούσα η μοναδική ομάδα στις οκτώ πρώτες κατηγορίες, που δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε έναν βαθμό στα πέντε τελευταία ματς!

Έχει σκοράρει ωστόσο επτά φορές, έχει δει την εστία της να παραβιάζεται σε 18 περιπτώσεις και έχει συγκεντρώσει 26 βαθμούς σε 25 ματς. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Δεν είναι τελευταία, με τη Λίβερσετζ και τη Μπέλπερ να έχουν λιγότερους βαθμούς από αυτήν στην NPL Πρέμιερ Ντιβίζιον!

Δημήτρης Μανάκος