Ντόρτμουντ - Τσέλσι: Έτοιμες για το πρώτο κεφάλαιο της μεταξύ τους ιστορίας

Η παρθενική μονομαχία μεταξύ των Ντόρτμουντ και Τσέλσι στην ιστορία του Champions League δίνει μια άγρια ομορφιά στην υπόθεση πρόκριση.  



Ντόρτμουντ - Τσέλσι: Έτοιμες για το πρώτο κεφάλαιο της μεταξύ τους ιστορίας

Η αγγλογερμανική μάχη μεταξύ Ντόρτμουντ και Τσέλσι για τη φάση των «16» του φετινού Champions League ξεκινάει απόψε (15/02) με την πρώτη αναμέτρηση να γίνεται στην έδρα των Βεστφαλών. Το άκρος ιδιαίτερο σε αυτό το ζευγάρι είναι πως, παρότι πρόκειται για δυο ομάδες που παραδοσιακά βρίσκονται τουλάχιστον στην πρώτη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, δεν υπάρχει μεταξύ τους ιστορικό αγώνων!

Η Ντόρτμουντ σε 20 παιχνίδια απέναντι με αγγλικές ομάδες μετρά έξι νίκες, τρεις ισοπαλίες και 11 ήττες ενώ η αντίπαλος Τσέλσι  στα ίδια περίπου παιχνίδια (19) έχει εννιά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι χαμένα παιχνίδια. Αυτό, ίσως «λέει» κάτι μικρό, αλλά ίσως όχι ουσιώδες, πριν το «ραντεβού» στο Signal Iduna Park.

Οι Βεστφαλοί ξεκίνησαν με σπασμένα φρένα μετά το Mundial καθώς μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο. Αυτή την στιγμή βρίσκονται στην τρίτη θέση της Bundesliga μόλις τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπάγερν και η ψυχολογία της ομάδας του Έντιν Τέρζιτς βρίσκεται στα ύψη. Ειδικότερα μετά και την επιστροφή του Αλέ που βγήκε νικητής στην περιπέτεια υγείας (διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις τον Ιούλιο του 2022) και έχει ενσωματωθεί πλήρως με την ομάδα.

Στην Τσέλσι, των πανάκριβων αγορών στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (ξόδεψε μόνο τον Ιανουάριο 329,5 εκ. ευρώ) η κατάσταση είναι απογοητευτική με μόλις δυο νίκες σε οχτώ παιχνίδια για την Premier League και αποκλεισμό από το FA Cup, με το βαρύ 4-0 από τη  Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Λονδρέζοι βρίσκονται ένατη θέση της βαθμολογίας 10 βαθμούς πίσω από την Νιούκαστλ και την τέταρτη θέση που οδηγεί στο επόμενο Champion League.

Βέβαια χαρακτηριστικό για τους «μπλε» τα τελευταία χρόνια είναι πως όταν η χρονιά θεωρείται αποτυχημένη στα εγχώρια, το κλαμπ σώζει την παρτίδα με ευρωπαϊκό τίτλο.

Αντώνης Παπαδόπουλος