Άρσεναλ: Σοβαρή και στο «φιλικό», φωνάζοντας πως θέλει να... τελειώσει το Μουντιάλ! (vid)

Εξαιρετική εμφάνιση, πειστική νίκη και συνέχεια ακριβώς από εκεί από όπου σταμάτησε για την Άρσεναλ, η οποία έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο απέναντι στη Λυών και έφτασε στο ζητούμενο, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της στο Ντουμπάι, στέλνοντας το δικό της… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!



Άρσεναλ: Σοβαρή και στο «φιλικό», φωνάζοντας πως θέλει να... τελειώσει το Μουντιάλ! (vid)

Βλέποντας το πρώτο «επίσημο» φιλικό της Άρσεναλ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για το Παγκόσμιο Κύπελλο, εξαιρώντας από την συζήτηση αυτό του προπονητικού χαρακτήρα απέναντι στη Γουότφορντ, αναρωτιέσαι… Της έκανε καλό που έκανε ένα διάλλειμα από κάθε αγωνιστική υποχρέωση;

Δύσκολο φυσικά να πάρει κανείς μία πειστική απάντηση, αλλά η αλήθεια είναι πως οι «κανονιέρηδες» ήταν εξαιρετικοί. Δεν είναι μόνο το τελικό 3-0, το οποίο διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ολόκληρη η αγωνιστική τους παρουσία, απέναντι στους βασικούς παίκτες των Γάλλων.

Μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε και πώς να το πάρει στον αγωνιστικό χώρο στο Ντουμπάι, με τους Λονδρέζους να κάνουν εξαιρετικά πράγματα για μία ώρα, και εν συνεχεία, να βλέπουν τον Μικέλ Αρτέτα να βάζει ολόκληρη την δεύτερη ομάδα, δίχως να φοβάται για το αν το σύνολό του θα φτάσει στη νίκη.

Αυτό άλλωστε το είχε εξασφαλίσει από το πρώτο ημίχρονο. Ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες άνοιξε το σκορ, ύστερα από έξοχη ασίστ του Μαρτίν Έντεγκααρντ, και εν συνεχεία, ακολούθησε ένα πολύ ποιοτικό δεκάλεπτο, με μεγάλες στιγμές και δύο γκολ.

Αρχικά, ο Έντι Ενκέτια έκανε το 2-0, ύστερα από πολύ καλή αντεπίθεση και ασίστ του Φάμπιο Βιέιρα, για να έρθει ο τελευταίος και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στο 39΄, με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, που θύμισε το γκολ με τη Μπρέντφορντ.

Ουδείς γνωρίζει αν ο Πορτογάλος χτύπησε και ήταν ο μόνος που αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, αλλά από το 45’ του δευτέρου μέρους μέχρι και το 65’, οι «κανονιέρηδες» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, έχοντας για καλύτερο παίκτη τους τον Μαρκίνιος.

Ο νεαρός είχε δοκάρι, με ωραίο σουτ στην απέναντι γωνία, με το αριστερό του πόδι, ενώ πριν την συμπλήρωση 60 λεπτών, ο ίδιος παίκτης απώλεσε ακόμη μία σημαντική στιγμή, ύστερα από πίεση του Ενκέτια στον Λόπες, με την μπάλα να καταλήγει σε αυτόν.

Δεν επιδέχεται κριτική το τελευταίο 25άλεπτο, στο οποίο έκαναν την εμφάνισή τους οι πιτσιρικάδες, ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να πούμε πως το μέλλον τους ανήκει. Απλώς, μετά τη λήξη του φιλικού και το τελικό 3-0, αναρωτιόμαστε ακόμη…

Μήπως η διακοπή έκανε καλό στην Άρσεναλ, πλην τον τραυματισμό του Γκαμπριέλ Ζεσούς; Διότι η εικόνα της στο φιλικό τεστ του Ντουμπάι, «φώναζε»: «Θέλω πρωτάθλημα»!

Δημήτρης Μανάκος