Εθνική Αγγλίας: Ίδια ενδεκάδα στα δύο πρώτα ματς Μουντιάλ, οκτώ χρόνια μετά!

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Τουλάχιστον για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με την Εθνική Αγγλίας να ξεκινά και στην 2η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με ακριβώς την ίδια σύνθεση. Έχει ξανασυμβεί; Ναι, στο Μουντιάλ του 2014, με το αποτέλεσμα να είναι αντιστρόφως ανάλογο, με αυτό που θέλουν τα «τρία Λιοντάρια» απέναντι στις ΗΠΑ!



Εθνική Αγγλίας: Ίδια ενδεκάδα στα δύο πρώτα ματς Μουντιάλ, οκτώ χρόνια μετά!

Λίγη ώρα απομένει για την έναρξη της αναμέτρησης της Εθνικής Αγγλίας απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, με τα «τρία Λιοντάρια» να παρατάσσονται και πάλι με την ίδια σύνθεση.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λοιπόν από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με την ενδεκάδα που σκόραρε έξι φορές απέναντι στο Ιράν, να κάνει την εμφάνισή της και στην 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Άπαντες ήταν διαθέσιμοι, λύθηκαν τα ζητήματα του Χάρι Κέιν και του Χάρι Μαγκουάιρ και ο προπονητής της Αγγλίας αποφάσισε να μην προβεί σε διαφοροποιήσεις ώστε να φτάσει στο πολυπόθητο 2Χ2!

Αναλλοίωτη λοιπόν η ενδεκάδα, με τον Τζόρνταν Πίκφορντ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Τρίπιερ δεξιά, ο Σο αριστερά και ο Μαγκουάιρ με τον Στόουνς στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους ο Ράις με τον Μπέλιγχαμ, στο 2ο ματς της καριέρας τους σε Μουντιάλ, δεξιά ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας, Μπουκάγιο Σάκα, αριστερά ο Ραχίμ Στέρλινγκ, δεκάρι ο Μέισον Μάουντ και στην κορυφή ο Χάρι Κέιν!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που η Αγγλία έκανε κάτι ανάλογο σε Μουντιάλ; Πριν από οκτώ χρόνια. Το 2014, όταν αποκλείστηκε από τους ομίλους, με δύο ήττες στα δύο πρώτα ματς.

Και τότε λοιπόν, όπως και εν έτει 2022, τα «τρία Λιοντάρια» ξεκίνησαν με ίδια σύνθεση στα πρώτα 180 λεπτά του τουρνουά, παρά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ιταλία με 2-1!

Με ίδιο σκορ έχασαν και στο δεύτερο ματς, από την Ουρουγουάη, αλλά η ενδεκάδα του Ρόι Χότζον δεν άλλαξε και ήταν η εξής:

Χαρτ, Τζόνσον, Γιαγκέλκα, Κέιχιλ, Μπέινς, Χέντερσον, Τζέραρντ, Στέρλινγκ, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ, Στάριτζ

Στόχος φυσικά ενόψει του ματς με την Αμερική, είναι το αντιστρόφως ανάλογο από τότε. Όχι δύο ήττες, αλλά… έξι βαθμοί! Κάτι που δεν έχουν κάνει οι Άγγλοι ποτέ, σε δύο σερί σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος