Η Αγγλία του ’50 ή το κάζο της Αργεντινής του 2022 είναι η μεγαλύτερη έκπληξη; (vids)

Η Σαουδική Αραβία έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρονικά του Μουντιάλ με το 2-1 – που μάλιστα ήρθε με ανατροπή – κόντρα στην Αργεντινή. Ή μήπως είναι η μεγαλύτερη όλων; Η Αγγλία του 1950, την κοντράρει άνετα…  



Η Αγγλία του ’50 ή το κάζο της Αργεντινής του 2022 είναι η μεγαλύτερη έκπληξη; (vids)

Οι Σαουδάραβες έκαναν όλο τον κόσμο να νιώσει… Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν κάποιοι ακόμα ήταν «μουδιασμένοι» και επηρεασμένοι από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε πριν από την έναρξη της διοργάνωσης στο Κατάρ, το πρωί της Τρίτης όλοι αισθάνθηκαν αυτή την τρομερή ποδοσφαιρική αίσθηση.

Ειδικά οι ουδέτεροι θα το απόλαυσαν και με το παραπάνω βλέποντας την Αργεντινή του Μέσι να έχει προηγηθεί, να έχει δει τρία γκολ να μη μετρούν για οφσάιντ και τελικά να καταφέρνει η Σαουδική Αραβία να φέρει το ματς τούμπα, με τον Αλ Νταουσερί να πετυχαίνει μαγικό γκολ.

Για κάποιους είναι η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία όλων των Μουντιάλ. Είναι, όμως; Άλλοι θα πουν για την περίφημη νίκη (2-1) της Ουρουγουάης επί της Βραζιλίας το 1950, με το «Μαρακανά» να έχει βιώσει τον απόλυτο εφιάλτη στον τελικό. Άλλοι θα πουν για το 1-0 της Νοτίου Κορέας επί της Ιταλίας το 1960. Άλλοι για το 2-1 της Αλγερίας απέναντι στην Δυτική Γερμανία το 1982 ή το 1-0 του Καμερούν επί των Αργεντινών το 1990.

Άντε να συμπεριλάβουμε σε όλες αυτές και το 1-0 της απέναντι στην απογοητευτική Γαλλία του 2002 ή το 2-1 της Νοτίου Κορέας με την Ιταλία το 2002 με όλα τα… παρατράγουδα.

Πάντως, πίσω στο 1950, η Αγγλία ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κι όμως, απέναντι στους ερασιτέχνες των ΗΠΑ υπέστη ήττα - σοκ με το τελικό 1-0 στις 29 του Ιούνη στο Μπέλο Οριζόντε μπροστά σε 20.000 κόσμο!

Άνετα κοντράρει το κάζο των Αργεντινών φέτος. Τί λέτε;

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης