«Αγαπάει» το Λονδίνο περισσότερο από το… Μάντσεστερ ο Μίτροβιτς!

Δώδεκα συνεχόμενες νίκες μετρά η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Φούλαμ, ανεξαρτήτου έδρας ή διοργάνωσης και μένει να δούμε αν ο Μάρκο Σίλβα είναι ικανός να βάλει… φρένο σε μία τέτοια παράδοση. Διότι όπως και να έχει, για να συμβεί κάτι τέτοιο, ο Αλεξάντερ Μίτροβιτς πρέπει να είναι ξανά… επικίνδυνος. Ή τέλος πάντων, περισσότερο επικίνδυνος από ό,τι συνηθίζει κόντρα σε ομάδες που εδρεύουν στο Μάντσεστερ, συγκριτικά με την επίδοσή του απέναντι στους Λονδρέζους!



«Αγαπάει» το Λονδίνο περισσότερο από το… Μάντσεστερ ο Μίτροβιτς!

Με μεγάλο ενδιαφέρον προμηνύεται η 15η αγωνιστική της Premier League, καθώς ναι μεν έχουμε στο φόντο τα ντέρμπι της Τσέλσι με την Άρσεναλ και αυτό της Τότεναμ με την Λίβερπουλ, όμως την ίδια ώρα, υπάρχουν και ματς που «κρύβουν» παραδόσεις από πίσω τους. Όπως αυτό που αναμένεται το Σάββατο (05/11) ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Φούλαμ.

Ένα παιχνίδι που έχει ξεκάθαρο φαβορί, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να μετρά 12 συνεχόμενες επικρατήσεις κόντρα στο σύνολο του Μάρκο Σίλβα, ανεξαρτήτου έδρας ή θεσμού. Οι «γαλάζιοι» έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν τη Φούλαμ, αλλά ταυτόχρονα, έχουν καταφέρει σε όλες τους τις συναντήσεις, να περιορίσουν και τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς.

Μόλις μία φορά έχει σκοράρει απέναντί τους, πριν από έξι χρόνια με τη φανέλα της Νιούκαστλ, την ώρα που στα εναπομείναντα πέντε ματς που ο Σέρβος τέθηκε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, έχει σιγήσει πλήρως. Ακριβώς το ίδιο δηλαδή με αυτό που «παθαίνει» απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Γενικώς, οι αριθμοί του 3ου σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, με 9 γκολ, αναδεικνύουν πως ναι μεν ο Μίτροβιτς λατρεύει να… πληγώνει το Big 6, αλλά το κάνει πολύ ευκολότερα κόντρα στις ομάδες της πρωτεύουσας. Έχει σημειώσει 4 γκολ απέναντι στην Τότεναμ, δύο με αντίπαλο την Άρσεναλ και από εκεί πέρα, ένα με τη Σίτι, ένα με τη Γιουνάιτεντ, δύο με τη Λίβερπουλ και… κανένα με την Τσέλσι!

Αυτή είναι και η μοναδική ομάδα απέναντι στην οποία ο Μίτροβιτς δεν έχει βρει δίχτυα! Θα καταφέρει λοιπόν να σημειώσει γκολ για δεύτερη φορά στην καριέρα του κόντρα στους «πολίτες», σκοράροντας απέναντι στο Big 6 για 11η φορά συνολικά; Οψόμεθα!

Δημήτρης Μανάκος