«Αστεράτες» Σίτι και Τσέλσι, τον χαβά του ο Χάαλαντ! (vids)

Χαρούμενοι έφυγαν από Μάντσεστερ και Λονδίνο οι φίλοι της Σίτι και της Τσέλσι, με τις ομάδες τους να επικρατούν με χαρακτηριστική ευκολία στην 3η αγωνιστική του Champions League. «Διέλυσε» τη Κοπεγχάγη με… πεντάρα (5-0) η ομάδα του Πεπ, με τον Χάαλαντ να μην σταματάει πουθενά, την ώρα που ο Γκρέιαμ Πότερ δεν θα ξεχάσει ποτέ το 3-0 επί της Μίλαν, που σηματοδότησε την πρώτη του νίκη στον θεσμό!



«Αστεράτες» Σίτι και Τσέλσι, τον χαβά του ο Χάαλαντ! (vids)

Ευχάριστη Τετάρτη, όμορφη αγωνιστική για τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, με τις δύο αγγλικές ομάδες να βρίσκονται σε αγγλική κατάσταση και να επικρατούν με 5-0 και 3-0 αντίστοιχα των Κοπεγχάγη και Μίλαν! Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους «πολίτες» και πάλι ο Χάαλαντ, την ώρα που ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, σκόραρε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια!

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το 3Χ3 στο Champions League έναντι της Κοπεγχάγης, στην 3η αγωνιστική του 7ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως αυτό που κάνει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, απλώς δεν… περιγράφεται.

Βρήκε δύο γκολ, έφτασε τα 28 στον θεσμό σε 21 ματς, ξεπέρασε σε ένα ημίχρονο τον Λουίς Σουάρες και τον Ριβάλντο, ενώ χρειάστηκε τα… μισά ματς από τον Λιονέλ Μέσι, για να «ισοφαρίσει» την παραγωγικότητά του.

 

Στο τελικό 5-0 των «πολιτών» απέναντι στους Δανούς, ο Νορβηγός σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ, με το δεξί και με το αριστερό και έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης αγγλικής ομάδας που καταφέρνει να βρει δίχτυα και στα 3 πρώτα ματς του θεσμού με την ομάδα του, «σοκάροντας» και τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Το 1-0 έγινε στο 7΄, το δεύτερο γκολ ήρθε στο 32’ και εν τέλει, η Κοπεγχάγη οδηγήθηκε στην ανάπαυλα με τρία γκολ κατά της, χάρη στο αυτογκόλ του Κοχολάβα στο 39’, δίχως να έχει πραγματοποιήσει καν τελική προσπάθεια και με 14 σουτ κατά της (9 εντός εστίας).

Στην επανάληψη, συνεχίστηκε το ίδιο σκηνικό, αν και η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε «φρένο» και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τους Μαχρέζ με πέναλτι στο 55’ και Άλβαρες, σηματοδοτώντας το 3Χ3 των «πολιτών» και την 5η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, συνδυαστικά με τρία clean sheet.

 

Τσέλσι – Μίλαν 3-0

Μία από τις καλύτερες και πιο πειστικές της εμφανίσεις στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε η Τσέλσι απέναντι στη Μίλαν, με τους «μπλε» να επικρατούν με 3-0 και να πανηγυρίζουν για πρώτη φορά στον τρέχοντα θεσμό φέτος, φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στον 5ο όμιλο.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα, ο Μάουντ απώλεσε πολύ καλή στιγμή στο 5ο λεπτό, μην μπορώντας να κερδίσει τον Ταταρουσάνου, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 23’, όταν ο Τιάγκο Σίλβα νικήθηκε από τον έμπειρο γκολκίπερ από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, η απομάκρυνση του Ρουμάνου έφερε… νέο κόρνερ για την Τσέλσι και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για ένα μαγικό βράδυ στο Στάμφορντ Μπριτζ, καθώς ο Γουέσλεϊ Φοφανά ευνοήθηκε από τις κόντρες και έδωσε το προβάδισμα, με το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Champions League.

 

Επί της ουσίας, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μίλαν δεν κατάφερε ποτέ να βρει τα πατήματά της και συνέχισε το σερί που την θέλει να έχει κερδίσει μόλις ένα (1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ το 2005), από τα 21 ματς που έχει δώσει επί αγγλικού εδάφους!

Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έκανε δύο τα γκολ της ομάδας του στο 56’, πανηγυρίζοντας επιτέλους στο Champions League, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και το γκολ του κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Το 2-0 πριν την συμπλήρωση μίας ώρας, έδωσε ψυχολογία στην Τσέλσι και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Ρις Τζέιμς στο 62’, με τον Άγγλο να σημειώνει γκολ και ασίστ, στο 100ο του ματς με τους «μπλε» σε όλες τις διοργανώσεις, δίνοντας στην ομάδα του το πρώτο της φετινό τρίποντο!

 

Δημήτρης Μανάκος