Λέστερ: Χειρότερη ανασταλτική λειτουργία από τη Ντόρκινγκ της National League και… ίδια με τη Μπέρτον της League One!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως έχει ξεκινήσει η σεζόν για τη Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία πέραν του γεγονότος, πως δεν έχει καταφέρει να σημειώσει… νίκη στην Premier League, διαθέτει και αριθμούς, που συγκρίνονται ακόμη και με ομάδα, που δεν αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου!



 Λέστερ: Χειρότερη ανασταλτική λειτουργία από τη Ντόρκινγκ της National League και… ίδια με τη Μπέρτον της League One!

Πολλοί λένε πως στο ποδόσφαιρο, ο ένας χρόνος μοιάζει με… αιώνας και μάλλον έχουν δίκιο. Είδε κανείς πώς η ¶ρσεναλ άλλαξε την εικόνα της μέσα σε 365 ημέρες και μετά το περσινό 0/3, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας, είδε κανείς πως ο Τόμας Τούχελ απολύθηκε, τη στιγμή που το καλοκαίρι το 2021, κατακτούσε το πρώτο Champions League της Τσέλσι μετά από 9 χρόνια!

Συνεπώς, αυτό που βιώνει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Λέστερ, δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, αλλά δεν ήταν και… προβλέψιμο. Μία ομάδα που μέσα σε έξι χρόνια κατόρθωσε να εντυπωθεί στη συνείδηση του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού, να κατακτήσει την Premier League, να αγωνιστεί στο Champions League, να πάρει το πρώτο FA Cup της ιστορίας της και το Community Shield, φτάνοντας μέχρι και τον ημιτελικό του πρώτου Europa Conference League.

Ωστόσο, το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και τώρα, η Λέστερ οφείλει να κοιτάξει το μέλλον της, το οποίο προβλέπεται δυσοίωνο, αν δει κανείς τους αριθμούς που την χαρακτηρίζουν, μετά το πέρας των πρώτων 7 αγωνιστικών της Premier League.

Δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, προβληματίζει με την εικόνα της και διαθέτει την χειρότερη ανασταλτική λειτουργία, βάση τερμάτων που έχει δεχθεί, από όλες τις ομάδες που αγωνίζονται στις 5 πρώτες κατηγορίες του «Νησιού», πλην της Μπέρτον!

Συγκεκριμένα, η Λέστερ έχει δεν την εστία της να παραβιάζεται σε όλες τις φετινές της αναμετρήσεις και συνολικά, έχει δεχθεί 22 γκολ! Μόνο η Μπέρτον λοιπόν, η «ουραγός» της League One έχει δεχθεί ανάλογο αριθμό τερμάτων, με βασική λεπτομέρεια όμως, πως έχει δώσει και ένα ματς περισσότερο!

Συνεπώς, καμία αγγλική ομάδα, από την Premier League μέχρι και τη National League, έχει δει την εστία της να παραβιάζεται σε περισσότερες περιπτώσεις. Ούτε καν η Ντόρκινγκ, που αγωνίζεται στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και με 2 ματς περισσότερα, μετρά ένα γκολ λιγότερο!

Με ποιον λοιπόν συγκρίνεται η ανασταλτική λειτουργία της Λέστερ; Δεδομένα με καμία αγγλική ομάδα και σαφώς με… καμία, που συμμετέχει στα τέσσερα εναπομείναντα κορυφαία πρωταθλήματα!

Αναλυτικά οι ομάδες με τη χειρότερη ανασταλτική λειτουργία στις 4 επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας και τη National League:

Χαλ: 21 γκολ παθητικό

Μπέρτον: 22 γκολ παθητικό

Χάρτλπουλ: 17 γκολ παθητικό

Ντόρκινγκ: 21 γκολ παθητικό

Δημήτρης Μανάκος