Μετά την Άρσεναλ, το έκανε η Ρεάλ και τώρα… τι;

Την αρχή την έκανε η Άρσεναλ, ούσα η μοναδική αγγλική ομάδα που κατάφερε να φτάσει στο απόλυτο μετά από πέντε αγωνιστικές της Premier League. Πλέον, παρότι οι «κανονιέρηδες» έχουν ηττηθεί στην 6η αγωνιστική, το κατόρθωμά τους «ισοφάρισε» η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 4-1 της Μαγιόρκα, ούσα η μοναδική ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα με 15 βαθμούς σε 5 ματς. Και τώρα… τι;



Μετά την Άρσεναλ, το έκανε η Ρεάλ και τώρα… τι;

Πέρυσι είχε ξεκινήσει με 0/3 και κανένα γκολ υπέρ της, με την 28η Αυγούστου να είναι η πρώτη ημέρα στον 21ο αιώνα, όπου απεικόνιζε την Άρσεναλ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την Τότεναμ να βρίσκεται στην κορυφή, για πρώτη φορά μετά το 1974!

Έχουν δίκιο όμως όσοι υποστηρίζουν πως ο ένας χρόνος στο ποδόσφαιρο είναι… αιώνας. Διότι οι «κανονιέρηδες» ανασυντάχθηκαν το καλοκαίρι, διαχειρίστηκαν ορθά την… αποτυχία τους να μην κατακτήσουν μία θέση στην τετράδα και να επιστρέψουν στο Champions League μετά από έξι χρόνια, είχαν πλάνο, ενισχύθηκαν εκεί που «πονούσαν» και δικαιώθηκαν.

Με ποιον τρόπο; Ξεκινώντας εξαιρετικά το πρωτάθλημα, ούσα η μοναδική ομάδα της Premier League με 5Χ5, έχοντας μάλιστα παίξει και πολύ πειστικό ποδόσφαιρο. Η αρχή έγινε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (0-2), ακολούθησε η νίκη επί της Λέστερ με 4-2 και το «διπλό» επί της Μπόρμουθ (0-3), για να έρθουν δύο σημαντικές εντός έδρας νίκες, κόντρα σε Φούλαμ και Άστον Βίλα, με το ίδιο σκορ (2-1).

Το σερί μπορεί να σταμάτησε στην 6η αγωνιστική και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να μην κατόρθωσε να κάνει το 6/6, για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Premier League, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Μόλις μία ομάδα στην Ευρώπη έχει πλέον κάνει κάτι ανάλογο, κατέχοντας φυσικά την «πρωτιά» την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο λόγος για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 4-1 της Μαγιόρκα το μεσημέρι της Κυριακής και είναι η μοναδική ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, που κατέχει το απόλυτο νικών σε 5 αναμετρήσεις. Δεν είναι απλό, ακόμη και αν μιλάμε για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, η οποία συνεχίζει αήττητη από τον τελικό του Champions League με την Λίβερπουλ και έπειτα (μία ήττα σε φιλικό από τη Μπαρτσελόνα, με 1-0), μιας και έφτασε στο εν λόγω ρεκόρ, για πρώτη φορά μετά το 2009!

Για την ιστορία, να αναφέρουμε δύο πράγματα. Πως εκείνη την σεζόν, υπό τις οδηγίες του Μάνουελ Πελεγκρίνι, έχασε το πρωτάθλημα. Και πως στην 6η αγωνιστική, είχε χάσει από την Σεβίλλη με 2-1, την ώρα που φέτος αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Μετροπολιτάνο».

Το κατόρθωμα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν αλλάζει. Είναι η μοναδική ομάδα «σήμερα», που έχει κερδίσει όλα της τα φετινά ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αν κάνει το «διπλό» και απέναντι στη συμπολίτισσα, θα έχει ξεπεράσει και την εξαιρετική ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, σε ίδια αγωνιστικά λεπτά.

Δημήτρης Μανάκος