Κλοπ και Πεπ υποψήφιοι για τον κορυφαίο κόουτς της UEFA

Ο Πρωταθλητής Αγγλίας, ο δευτεραθλητής και Κυπελλούχος Αγγλίας, αλλά φυσικά και ο Don Carlo που οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης είναι οι τρεις υποψήφιοι της UEFA για τον καλύτερο προπονητή της σεζόν.  



Κλοπ και Πεπ υποψήφιοι για τον κορυφαίο κόουτς της UEFA

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα την περασμένη σεζόν σε ακόμα μια αδιανόητη κούρσα στην Πρέμιερ Λιγκ, είδε τους ποδοσφαιριστές του στη Σίτι να κάνουν τεράστια ανατροπή σε ελάχιστα λεπτά στην τελευταία αγωνιστική και με το 3-2 επί της Βίλα διατήρησαν τα σκήπτρα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ κυνήγησε το μαγικό quadruple, αλλά τελικά η Λίβερπουλ έμεινε με το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, τα οποία κατέκτησε σε τελικούς με την Τσέλσι, ηττήθηκε στη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι από την Ρεάλ και για μερικά λεπτά έχασε τον τίτλο στην Αγγλία.

Ο Κάρλο Αντσελότι επέστρεψε στην Μαδρίτη και έκανε τους «μερένγκες» Πρωταθλητές Ευρώπης και Ισπανίας, κατακτητές του Super Cup, τόσο στην χώρα της ιβηρικής, όσο και στην Γηραιά ήπειρο.

Κάπως έτσι, οι τρεις τους «κοντράρονται» για το βραβείο του κορυφαίου κόουτς από την UEFA, με την απονομή να γίνεται στις 25 του μηνός, στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης